"Nagy baj történt!" – mondta Juditnak Ádám

Judit és Andor
Judit és Andor
Felidézte az ózdi kettős gyilkosság elkövetésével gyanúsított fiú barártnője, hogy szerinte mi történt a végzetes estén. Állítása szerint semmit nem tudott a gyilkosságról…     

„Nem tudtam, hogy barátom, Ádám mire készül. A tragédia után, szerda este jött el hozzám és annyit mondott, hogy nagy baj történt!…” – így mondja a kettős gyilkosság estéjén Ózdon történteket Judit, aki az ózdi kettős emberöléssel gyanúsított Ádám barátnője, másfél esztendeje. Szülei lakásán beszélünk vele, édesapja, Andor jelenlétében. Juditot is kihallgatta a rendőrség és bűnpártolás miatt indult nyomozás ellene, mint egy másik, ugyancsak ózdi és szintén Judit keresztnevű lány ellen is. Mindkét tizenhét éves lány egyébként középiskolás.

Judit cáfol

Az eddig nyilvánosságra került információk alapján arra is gondolhattak az olvasók – sőt ilyen híresztelések napvilágot is láttak -, hogy Judit (Ádám barátnője) is részt vett a bűntárgyak és a halottak, a fejbe lőtt kislány és édesapja holttestének eltüntetésében. Tőle kérdezzük: igaz-e, hogy a halottak elrejtésében közreműködött? Judit könnyeivel küszködve jelenti ki, határozottan, hogy – amint nevezte – Sanyi bácsi megöléséről nem tudott. Abban nem vett részt, mint ahogy holttestének elrejtésében sem. Arról pedig, hogy az áldozat lánya is halott, csak a kihallgatás után szerzett tudomást.

Ádám nem mondta el

Judit állítja, hogy Ádám a tragédia estéjén kereste meg és közölte vele, hogy nagy baj történt. Úgy adta elő a dolgot, hogy Sanyi bácsi (a fejbe lőtt vállalkozó) támadt rá, majd dulakodtak a műhelyben. A puska pedig véletlenül sült el, amikor azt elvette a nála idősebb embertől. Arról Ádám egy szót nem ejtett, hogy a férfi lánya is ott volt és halott. Akkor este a fiú odavitte őt a telephelyhez, majd az autóval kihajtottak az erdős részre, ahol Ádám kidobta a puskát. Azt azonban akkor sem mondta el, hogy mi játszódott le a telephelyen.

Kidobott fegyver

Andor, Judit édesapja is megszólalt, és kérte tegyük közzé, hogy bocsánatot kérnek mindenkitől, aki megharagudott a lányára és rá. Judit nem csinált semmit. Köszönet azért, hogy Juditot Ádám családja befogadta és tejben-vajban fürösztötték. Az bűn-e – tette fel a kérdést -, hogy kislánya abban az autóban ült, amiből Ádám kidobott egy puskát? Mást nem csinált, amivel ártott vagy ártani akart volna Sándornak és lányának. Az aggódó apa arról is szót ejtett, hogy a történtek óta sok fenyegetést kaptak, és veszélyben érzik magukat. Amikor távoztunk a házból, a másik szobában megláttuk Judit barátnőit, akik az aznapi újságokat nézték, hogy mi jelent meg a gyilkosságról…

Kapcsolódó cikkek:

  • A bizalom lett a végzete
  • Középiskolások segítettek a holttest cipelésében
  • Elsírta magát a gyilkos a bíróságon
  • Agyonlőtte hitelezőjét, és annak kislányát