Nagy ünnep volt, a hazaiaknak

Idegenben kapott ki a Mezőkövesdi KC férfi kézilabda csapata.

A borsodi együttes a Budapest Bank férfi kézilabda Liga 2. fordulójában vasárnap Pécsen lépett pályára. Az újonc hazai gárda nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, talán ennek is volt köszönhető, hogy szoros volt a meccs, fej fej mellett haladtak a csapatok. Csupán egy góllal tudott vezetni hol az egyik, hol a másik gárda, mígnem a 21. percben 11-10-nél Rosta István időt kért. Gyorsan fordított is az MKC, ekkor viszont a hazaiak edzője rendelte magához csapatát és a nagy küzdelem folytatódott tovább. A Pécs elsősorban a gyors szélsőjátékot erőltette, viszonylag eredményesen.

A második játékrész eleje ugyanúgy kezdődött, mint ahogyan az első abbamaradt, azaz nem tudott egyik csapat sem ellépni a másiktól, 18-18. Ebből az „állapotból” Bodáék léptek ki hamarabb így a  40. percben 23-20-as állásnál jött is a mezőkövesdi időkérés. Azonban a játék képe nem nagyon változott a folytatásban, a lelkes Pécs tartani tudta előnyét, míg a borsodiak rengeteg ziccert hibáztak, vagy éppen a feljavuló hazai kapusok hárítottak. A meccs végéig már nem is fordult nagyot a meccs menete, és végül nyert a házigazda Pécs.

ÉM

Uniqa Pécs VSE – Mezőkövesdi KC 32-27 (13-14)
Pécs, 500 néző. V.: Bonifert, Oláh.

Pécs: Pókos – BODA (5), Vajda (3), ABRAMOVIC (7), Lévai (1), WERNER (4), IVÁNCSIK (5). Csere: BARTUCZ (k), Szabó (-), Kovács (-), Bujtár (-), Győri (-), Gász (-), Szappanos (3), Holdos (3), Szögi (1). Edző: Danyi Gábor.
Mezőkövesd: SZABÓ P. – Papp (2), Padla (1), JUHÁSZ K. (5), FEKETE (7), Molnár (-), Milicevic (4). Csere: Józsa (k), Papic (3), Juhász Z. (2), Nyikes (-), Bécsi (3), Rácz (-). Edző: Rosta István.

Danyi Gábor: – Nekünk ez egy nagyon nagy ünnep volt sok, hiszen sok év után tértünk vissza az NB I-be. Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk talán lelkesedésben ellenfelünk fölé nőttünk. Holnap új nap kezdődik, dolgozunk tovább.
Rosta István: – IIyen szégyenteljes teljesítmény, ilyen lélektelen és fegyelmezetlen játék még nem fordult velünk elő, és nem is fordulhat elő többet. Számomra felfoghatatlan, hogy profi játékosok nem tudnak lelkesedni.
hirdetés


hirdet�s