Nagyvilág

2012.07.20. 10:30

Burgasz: 8 halott, 32 sérült

Burgaszban történt robbantásos merénylet áldozatainak száma már nyolcra emelkedett.

Burgaszban történt robbantásos merénylet áldozatainak száma már nyolcra emelkedett. Egy izraeli chartergép utasai ellen követtek el robbantásos merényletet a Fekete- tenger partján fekvő bolgár nyaralóhely, Burgasz repülőterének parkolójában. A 154 turista között nyolc gyermek is volt. A robbanásban nyolcan vesztették életüket, közülük hat izraeli, egy bolgár és a merénylő, harmincketten megsebesültek.

Az El Al izraeli légitársaság törölte Tel-Aviv–Szófia járatát, ezzel együtt Európa egész területén megerősítették a repterek őrzését. Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter közölte: öngyilkos merénylő követte el a támadást. A hatóságok azonosítottak egy személy, abiztonsági kamerák felvételein látszik egy rövidnadrágos, hátizsákos férfi.

Iránt tették felelőssé!

Benjámin Netanjahu kormányfő Iránt tette felelőssé a történtekért. „A gyilkos iráni terror ismét ártatlan emberekre csapott le” – fogalmazott és hozzátette: Izrael erőteljes választ fog adni. Avigdor Liberman külügyminiszter azt mondta: az iráni Forradalmi Gárda állhat a merénylet mögött. Ehud Barak izraeli védelmi miniszter azonban a Hezbollah libanoni síita milíciát tette felelőssé. Irán egyelőre nem reagált a vádakra. Elemzők szerint az iszlám így akarja megbosszulni az iráni atomprogramon dolgozó tudósok elleni gyilkosságokat, amelyek mögött Izraelt sejti.

Forrás: bbc.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!