MZ-ről fedezik fel a megyét

Akt.:
MZ-ről fedezik fel a megyét
MZ-ről fedezik fel a megyét - © Fotó: mzclubhungary.com
Miskolc – Borsod-Abaúj-Zemplén felfedezésére indít túrát az MZ Klub.

Az augusztus 15-én kezdődő kirándulást szervező alsózsolcai Nagy László az Észak-Magyarországnak elmondta: a klub 2004-ben alakult. Rendszeresek a túráik, de ebben az országrészben még nem volt nagyobb programjuk, pedig a táj felfedezésre érdemes. Most bele is vágnak: szombaton Miskolcról indulva Abaúj és Zemplén történelmi nevezetességeit járják be. Az éjszakát Bükkszentkereszten töltik. Másnap Ózd, Salgótarján és Mezőkövesd az úti céljuk. A két nap alatt 600 kilométert terveznek megtenni.

Az MZ motorkerékpárok kedvelőit tömörítő klub egyébként országhatárokon átnyúló szerveződés, és életkor szerint sem csak egy korosztályt tömörít. Nagy László például 1995-től MZ-zik – árulta el lapunknak.

ÉM


Tudott róla?

„A betűk jelentése: Motorradwerk aus Zschopau (zschopau-i motorkerékpárgyár). 1956–1990 között gyártották Kelet-Németországban – Zschopauban – a szocializmus ideje alatt, többnyire kétütemű, egyhengeres blokkokkal, max. 350 köbcenti lökettérfogattal. Több százezer utcai motor jött le a gyártósorokról, a versenymotorok az akkori MotoGP világbajnokságokon és a 6 napos terepversenyeken verhetetlenek voltak. Az MZ a világ legnagyobb motorkerékpárgyára volt még jóval a japán márkák ébredése előtt.”


Az MZ-kről sok érdekesség megtudható a klub honlapján: http://www.mzclubhungary.com/