Friss hírek

2009.08.27. 18:06

Késõbb indul az iskola Oroszlányban

<p>Egy héttel tovább tart a nyári szünet az oroszlányi általános iskolákban. A három intézményt összesen több mint 800 millió forintból újították fel a nyáron és bár a munkálatokat az iskolakezdésre befejezik, a takarításra és a bebútorozásra már nincs idõ. Így Oroszlányban az 1700 általános iskolásnak csak szeptember hetedikén kezdõdik a tanítás. A diákoknak az elmulasztott napokat késõbb kell bepótolniuk.</p>

Oroszlány város önkormányzata csaknem félmilliárd forint uniós forrást nyert három általános iskolájának teljes felújítására. Az önrésszel együtt így mintegy 860 millió forintot költenek az intézményekre. Az iskolák felújítását augusztus 29-re és szeptember 5-re kell befejeznie a kivitelezõnek, ami a polgármester szerint meg is történik. Viszont a takarításra és a bebútorozásra már iskolakezdésig nincs idejük az intézményeknek, ezért rendkívüli igazgatói szünetet rendeltek el az elsõ tanítási hétre. Így Oroszlányban az 1700 általános iskolás csak szeptember 7-én kezdi meg a tanulást.

Az intézményekben egyébként megújulnak a tantermek, szigetelik az épületeket, ahol szükséges, bõvítenek, mindenhol kifestenek és akadálymentesítik az iskolákat. A Független Hírügynökség által megkérdezett szülõk jól fogadták a hírt, hogy késõbb kezdõdik a tanítás. Szerintük emiatt nem éri hátrány a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!