MVSC: Zsinórban a hetedik vereség és utolsó hely

MVSC: Zsinórban a hetedik vereség és utolsó hely
Miskolc – A női röplabda NB I 7. fordulójában az eddig két nyeretlen csapat mérkőzött meg egymással.

A péntek esti, Albrecht-MVSC-MVSI – Budaörsi DSE kiesési ,,rangadón” az első technikai időig a hazai csapat csak akkor tudott pontot szerezni, amikor a vendégek nyitása a hálóban akadt el, egyébként pedig a sánc mögé érkező labdákat rendre rosszul mérték fel az MVSC játékosai, akik ezen kívül is keresték a helyüket a pályán (3-8). A folytatásban Nagy Zs. ütésánél a budai sáncról a pályán kívülre vágódó labda után született a hazaiak első ,,igazi” pontja (4-8), de ez nem hozta meg várt feltámadást, 6-13-nál Kerekes edző kért időt. Ponttal tért vissza a Vasút, Kovács E. végre ütni tudott, és az ő bombái ellen tehetetlenek voltak a vendégek, majd amikor Szajkó védekezésben egymás után kétszer is jól sáncolt, a Budaörs időkérése következett (10-13). A folytatásban egy pontra jött fel a hazai gárda (13-14), majd a második technikai idő után (13-16), a bizonytalankodó vendégekkel szemben előbb egyenlítettek a hazaiak, aztán a vezetést is átvették, az ellenfél sorozatos hibáinak közepette (17-16). Vendég időkérés után azonban fordult a kocka (17-19), majd 17-21-nél hazai pauza szakította meg a játékot. De innen már nem volt vissza, a szettet Nagy Zs. vonalon túli szervája zárta (20-25).

Hibák

Kovács E. vonalas pontjával indult a második játékrész, és ettől az ütő olyan nagy kedvet kapott, hogy egymás után szerezte a pontokat (3-2). Majd amikor az ellenfél sűrű egymásutánban több technikai hibát is vétett, ellépni látszott az MVSC (6-3, 8-4). A szett 16. és 23. labdamenete szépre, és hosszúra sikerült, mindkettő végén a vendégek lettek 1-1 ponttal gazdagabbak, de közben a Vasút őrizte előnyét, amely a 13. egységnél olvadt el (13-13). Itt a Budaörs előnyt is szerzett, de erre még gyorsan válaszoltak a hazaiak (16-14). Több volt a röplabda ebben a játékrészben, és a második technikai idő után a vendégek voltak ebben jobbak (16-18). Kerekes edző egy benézett nyitás után, 17-21-nél kért időt, hasztalan; a csereként beállt Szalma bombájával ezt a játszmát is behúzta a Budaörs (19-25).

mvsc_budaors_13

A harmadik játékrész elején ismét sok volt a hiba, de mivel mindkét oldalon, így nem tudott egyik csapat sem meglépni (8-7). Aztán picit emelkedett a meccs színvonala, már előfordultak szép mozdulatok is, de az eredmény változatlanul szoros volt (14-15). Aztán a második technikai idő után nem sokkal, mivel egymás után születtek a vendég pontok, hazai időkérés következett (14-19). És csak jött, csak jött, csak jött az újabb vendég pont (14-22), amit újabb MVSC-s pauza követett. Innen felállni a mai Vasútnak már nem sikerülhetett, a koncentráltabb vendég együttes nem tudott ekkorát botlani (17-25), így az élvonal nyeretlen, pont nélküli csapata az MVSC maradt.

ÉM-BCS

Jegyzőkönyv

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Budaörsi DSE
0:3 (-20, -19, -17)

Miskolc, 50 néző. V.: Pőcze, dr. Árpás.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Szajkó, Kovács E., Nagy Zs., Mészáros. Csere: Nagy D. (liberó), Kocsis. Edző: Kerekes Attila.

Budaörsi DSE: Kolada, Schumicky, Szabó K., Imreh, Rácz, Bleicher. Csere: Ádám (liberó), Szalma, Antal. Edző: Szél Márta.

Kerekes Attila: – Komoly esélyt szalasztottunk el azzal, hogy fejben nem tudtuk kontrollálni a saját játékunkat.

Szél Márta: – Nyeri jöttünk, mert nagyon ráfért már egy siker a csapatra. Nagyon készültünk a Miskolc ellen, akik komoly ellenállást tanúsítottak, gratulálok nekik is. Nem játszottunk jól, de hoztuk a kötelező győzelmet.
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s