MVSC: Várja az első hazai győzelmet az edző

MVSC: Várja az első hazai győzelmet az edző
Miskolc – Szombaton délután hazai környezetben szerepelnek az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplab­dázói.

A 9–12. helyért küzdő zöld-fehérek a rájátszás 4. fordulójában a Budaörsi DSE csapatával 17 órától meccselnek a Kubikban.

Nehezebbre számít

– Pillanatnyilag a 10. helyen állunk és két siker kell még nekünk ahhoz, hogy osztályozó nélkül bennmaradjunk – kezdte Kerekes Attila, a miskolciak vezetőedzője. – A múlt héten kikaptunk az MTK Budapesttől, vereségünket azonban semmiképpen nem nevezhetem csorbának, ugyanis jó csapattól kaptunk ki. Most javítani akarunk és erre minden esélyünk megvan. A Budaörsöt legutóbb vendégként simán, 3:0-ra intéztük el, akkor szinte ellenállás nélkül adták meg magukat, ezúttal nyilván jobban összeszedik magukat és keményen küzdeni fognak. Taktikánkat egyszerű elemekre építjük: a saját játékunkat akarjuk ráerőltetni ellenfelünkre. Az MTK elleni meccs tapasztalatait levontuk: azért következtek be a rossz nyitásfogadó szériáink, mert nem figyeltünk eléggé, ráadásul meg is ijedtünk, erre pedig nincs magyarázat. Azzal kapcsolatban nem tehetem le a nagy esküt, hogy ezúttal nem lesznek hullámvölgyeink, hiszen egy mérkőzésen ilyen „balesetek” előfordulhatnak, de arra törekszünk, hogy erőtől duzzadó játékot nyújtsunk és a pozitív tulajdonságainkat mutassuk meg a lelkes nézőinknek.

A tréner ezt követően arról beszélt, hogy amióta átvette a gárda szakmai munkájának irányítását, lányai hazai pályán még nem nyertek, csak idegenben diadalmaskodtak.

– Most jött el annak az ideje, hogy itthon győzzenek a lányok és sikerrel ajándékozzák meg önmagukat és engem is – szögezte le Kerekes Attila.

ÉM-KT

Szabó Barbaráról

Az Albrecht-MVSC-MVSI kerettagjai közül csupán Szabó Barbara bajlódik sérüléssel. Mestere ezt mondta a feladóról: „Sérülése állandósult: ha gyakorol, akkor fáj a keze, ha viszont nem tréningezik, akkor elmegy a játékbiztonsága. Vele kapcsolatban az arany középutat próbáljuk megtalálni, hogy ne kelljen nélkülöznünk.”