MVSC: váratlan kiesés, váratlan vereség

MVSC: váratlan kiesés, váratlan vereség
MVSC: váratlan kiesés, váratlan vereség
Budapest, Miskolc – A női röplabda NB I 6. fordulójában az Albrecht-MVSC-MVSI a BSE vendége volt szombaton este.

A sereghajtó, még nyeretlen fővárosi együttes vendégeként pályára lépő miskolci gárda – amely előzetesen jóval esélyesebb volt a győzelemre – a meccset megelőzően nagy veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, hiszen egyik legjobbjuk, Kovács Edina deréksérülést szenvedett, és nem tudta vállalni a játékot.

A meccs kezdése után pár perccel kiderült, hogy ez milyen sokat jelent, hiszen 3-2 után jó nyitásaival 6-3-ra ellépett a BSE, és hiába próbálta ki a fiatal Radomszki után a még fiatalabb Lapist ezen a poszton Toma edző, egyikük sem tudta kitölteni a Kovács E. kiesésével keletkezett űrt. Miközben a vendégek azon voltak, hogy rátaláljanak saját játékukra, a hazaiak fokozatosan növelték előnyüket (17-12). Ebben az időszakban volt néhány szép labdamenet, de a rutinos hazaiak nem hagyták elolvadni előnyüket, behúzták ezt a szettet.

A második játszma elején jól tartotta magát és vezetett is az MVSC, köszönhetően annak, hogy Szabó B. eredményesen támadott (5-6). 11-11-ig fej, fej mellett haladtak a csapatok, majd valamivel később egy pici fórra tett szert a hazai együttes (19-17). Hiába erőlködött ekkoriban a miskolci gárda, nem tudta utolérni a BSE-t (20-18), majd 22-20-nél végleg megtorpant a Vasút, és a hazaiak a magabiztos megoldásaikkal újabb játékrész győzelmet szereztek.

A harmadik játszma elején 4-4 volt az állás, majd Kiss V., Nyári és Mester vezérletével elhúztak a fővárosiak (11-5), és nem volt ember a csarnokban, aki ekkor még hitt volna abban, hogy ezen a meccsen fordulat következhet be. Sajnos, a Vasút játékosai is ezek közé tartoztak, annak ellenére, hogy küzdöttek derekasan, de nem volt esélyük arra, hogy egyik legjobbjuk kiesése után pontot szerezzenek.

A miskolci együttes hétfőn este újabb bajnokit játszik, 17 órától hazai környezetben, Miskolcon, a Csokonai úti csarnokban a BB-Békéscsabai RSE gárdáját látják vendégül.


JEGYZŐKÖNYV

Női röplabda NB I, 6. forduló

Budapest SE – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI

3:0 (18, 20, 17)

Budapest, 100 néző. V.: Nagy L. Csikós.

Budapest SE: Bleicker, Kriegel, KISS V., Vargáné, MESTER, NYÁRI. Csere: Tóth (liberó), Molnár, Türmer. Edző: Ratimovszky Károly.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Rédei, Radomszki, Szajkó, SZABÓ B., CSARKÓ, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Lapis. Edző: Toma Sándor.

Ratimovszky Károly: – Kovács Edina kiesése miatt picit előnybe kerültünk, és ezt ki tudtuk használni. A Miskolc lelkesen játszott, de rutinos játékosinak megoldották a feladatot. Nagyon örülök, hogy megszereztük az első győzelmünket.

Toma Sándor: – A mai napon a nagyobb rutin győzött.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek