MVSC: Teher nélkül játszhatnak

MVSC: Teher nélkül játszhatnak
Miskolc – Csütörtökön 18 órától a Nyíregyháza vendége lesz az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

A miskolci zöld-fehérek az előző hét végén, szombaton játszották első bajnoki meccsüket a 2015/2016-os évadban és hazai pályán 3:1-es vereséget szenvedtek a Röpke SE-től.

– Megéreztük a két sérültünk, Kovács Edina és Tomán Tícia hiányát, de nélkülük, foghíjasan is mindent megpróbált a csapat – mondta lapunknak Kerekes Attila, a vasutasok edzője. – Amit kértem a lányoktól, hogy szívvel-lélekkel röplabdázzanak, az megvalósult és ezért megérdemlik a dicséretet. Azonban picivel több is volt a mérkőzésben, ugyanis a negyedik szettben, 20-15-ös eredménynél beragadtunk az egyik állásban, akkor megnyitottak bennünket a vendégek, s fordítottak. A blokkvédekezésünk és a nyitásfogadásunk javításra szorul, illetve egy-két embernek a nyitása hatékonyságán kell csiszolnia, ez nem ma, nem holnap fog megtörténni, de folyamatosan dolgozunk rajta.

Vállaljanak kockázatot

Az Albrecht-MVSC-MVSI most ahhoz a Nyíregyházához utazik, amely foglalkoztat légiósokat, illetve két miskolci nevelésű játékost is, Sitkey Mariannt és Kundrák Esztert, akik tavaly még az MVSC-ben játszottak.

– Nem lehet más a cél, mint a tisztes helytállás, ugyanis a Fatum jelenleg tőlünk nagyobb játékerőt képvisel – jegyezte meg Kerekes Attila. – Ugyanazt a hozzáállást várom a lányoktól, mint amit mutattak szombaton, valamint azt, hogy bátran vállaljanak nagyobb kockázatot, miután nincs veszítenivalónk. Nem kell görcsölnünk, a kispadról én sem fogom a csapatot presszionálni. A mienknél nagyobb teremben leszünk, a Bem iskolában, lemérhetjük magunkat egyrészt ebben a környezetben, másrészt abban, hogy egy ilyen erős csapathoz képest hol tartunk.

ÉM-MI