MVSC: Szép sikert értek el “házon kívül”

Akt.:
Jó játékkal nyertek az MVSC-s lányok
Jó játékkal nyertek az MVSC-s lányok - © Fotó: ÉM-archívum
Jól kezdte az alsóházi rájátszást az élvonalbeli miskolci női röplabda csapat.


Az első összecsapás idegenben várt az Albrecht-MVSC-MVSI alakulatára a 9-12. helyért zajló rájátszásban, méghozzá az ellen a BDSE ellen, amely két hónapja, meglepetésre, 3:1-re nyert a Kubikban. Az első játszmában 7-7-ig egymás mellett haladt a két együttes, ekkor, eddig nyitásfogadásban becsúszott egy-két hiba a miskolci oldalon. Kilenc pont után hatásosabbak lettek a vendégszervák, jöttek a blokkok is (9-12), majd Csarkó nyitásai sorban öt egységet hoztak a vasutasoknak (9-17). Ez a fór pedig elégségesnek bizonyult ahhoz Szajkóéknak, hogy révbe érjenek, a házigazdán az sem segített, hogy Ratimorszky-mester két alkalommal is az időkéréshez nyúlt.

Szívós mezőnymunka

A második felvonás feszültebben indult, a Budaörs összekapta magát, látványos menetek is tarkították a meccs ezen szakaszát. 7-10-re, aztán 11-13-ra vezetett az MVSC, de ezt követően fogadásban volt némi kihagyás, amely ahhoz vezetett, hogy 21-21-nél egyelőre alakult az állás. Izgalmas végjátékra volt kilátás, ahol helyén kellett lenni pszichésen is. Megmaradt higgadtnak az Albrecht és ez hozta meg a minimális sikert, s ezzel együtt a 2-0-t.

A harmadik játszma kezdetén bealudtak a borsodi lányok (3-1, 4-3), viszont az első technikai szünetnél már az ő vezetésüket mutatta a tábla (7-8). Szívós mezőnymunkát végeztek Csarkóék, sok labdát szedtek össze, és ezen kívül sáncokat is mutattak be az ellenféllel szemben. Kezdett felőrlődni a BDSE (13-16), a hét fővel küzdő Vasút pedig kreatív röplabdát mutatott be, amihez hozzájárultak a feladó, Szabó B. labdái is. Az MVSC ekkor már nem engedte ki a kezdeményezést, az irányítást, és fejben végig koncentrálva magabiztosan hozta ezt a menetet is, illetve ezzel együtt a mérkőzést.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Budaörsi DSE – Albrecht-MVSC-MVSI
0:3 (-13, -23, -14)

Budaörs, 50 néző. V.: Stefik, Újházi.

Budaörsi DSE: Kolada, Schumicky, Farkas, Szabó K., Imreh, Rácz. Csere: Germann (liberó), Antal. Kiss V. Edző: Ratimorszky Károly.
Albrecht-MVSC-MVSI: Szabó B., Szajkó, Csarkó, Kiss E., Kovács E., Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó). Edző: Kerekes Attila.

Ratimorszky Károly: – Nem erre számítottam…
Kerekes Attila: – A mai meccset nem egyének nyerték meg, hanem a csapat, mert mindenki maximálisan tette a dolgát. Remélem, hogy ezt a győzelmet méltósággal tudjuk kezelni.
További hírek a Sport kategóriából


hirdetés


hirdet�s