MVSC: Száz percre volt szüksége az Újpestnek

Kislány, kezeket fel!
Kislány, kezeket fel! - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Vasárnap este hazai pályán játszottak és veszítettek az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdázói.

Az NB I-es női bajnokság 14. fordulója keretében a kitűnő játékerőt képviselő újpestiek látogattak a Kubikba. Lassú játékkal kezdődött a mérkőzés, de a hazaiaknak összejött minden, és 3–0-ra elhúztak. Aztán gyorsítót „ittak” a vendégek, akik 3–3 után hárompontos előnyt szereztek (4–7). Ekkor jött Kovács E. remek leütése, néhány jó blokk, és megint egyenlő lett (7–7). Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Csarkó remek nyitásai két pontot hoztak a zöld-fehérek konyhájára. A második technikai időnél az ÚTE vezetett, a lilák ugyanis a hálónál szerencsésebbek voltak. Négypontos fővárosi vezetésnél Toma Sándor kért időt, ki is zökkent a vendégcsapat (18–19), jött az „ellen­idő”. Az Újpest megzavarodott, suta megoldásokat mutatott be, és 24–20 után a játszma is a hazaiaké lett.

Gyorsan egyenlítettek

A második szett hosszú labdameneteket hozott. A budapestiek lényegesen nagyobb erővel ütöttek, míg a miskolciak szervákat rontottak, egymásra vártak, így az első technikai időnél az ÚTE állt jobban (4–8). Harmonikussá váltak Leidgebék, akik magassági fölényüket is kamatoztatták (5–12). Innen már nem volt megállás, a reménytelen helyzetből Szajkóék nem tudtak fordítani, a vendégek könnyen seperték be a szakaszgyőzelmet a kedvetlenné vált MVSC-vel szemben.

A harmadik játszma 1–5-nél már csaknem elveszettnek látszott, a hazai gárda játékosai azonban nem így gondolták. Szajkó remek sánca, majd Kovács E. parádés jobbkezese hozta meg a fordulatot (6–6), és egyszeriben megváltozott a játék képe. A tető is hozott pontokat a Toma-lányoknak, aztán Szabó B. hálót ért nyitása zavarta meg a vendégeket (16–15). Óriási lelkesedéssel harcoltak Csarkóék, és amikor 22–18-as előnyt kovácsoltak, tombolt a szűk családi kör. Innentől kezdve azonban 7 pontot csinált zsinórban az Újpest, és előnybe került…

Izgalmas volt

A negyedik játékrészben az akaraterő dominált. A zöld-fehérek a döntő szettért küzdöttek, a lilák meg véget akartak vetni az összecsapásnak. Az újpestiek haladtak gyorsabban céljuk felé. Izgalmasan alakult a játék, nagy mentéseket és ravasz labdákat produkáltak a játékosok (12–15). Egy-két ponttal rendre a fővárosiak vezettek, majd 19–24-nél Toma Sándor még egy időkéréssel megpróbálkozott, de a pontot Szűcs tette fel az i betűre.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Újpesti TE
1:3 (22, -11, -22, -20)

Miskolc, 56 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Albrecht-MVSC-MVSI: Szabó B., Kiss E., Szajkó, Kovács E., Csarkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Bertók, Demkó, Kocsis, Kundrák, Szabó H., Szilvási. Edző: Toma Sándor.

Újpesti TE: Leidgeb, Hornok, Lakatos, Iricanin, Grózer, Humphries. Csere: Hadnagy (liberó), Szabó D. (liberó), Ancsin, Kotlárik, Szűcs. Vezetőedző: Andrea Milodanovic.


Toma Sándor: – Nagyon örülök annak, hogy a körülményekhez képest egy ilyen jó csapat ellen kiegyensúlyozottan tudtunk játszani. Megmutattuk hazai környezetben az erényeinket, de az ÚTE néhány poszton nagyobb játékerőt mutatott fel, és a kritikus helyzetekben ez döntött.

Andrea Milodanovic: – Nagyon nehéz meccs volt. Azért különösen örülök a sikernek, mert hiányzóink is akadtak. Gratulálok a miskolciaknak ahhoz, hogy remekül játszottak, alaposan megnehezítették a dolgunkat.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek