MVSC – Nyertek egy szettet: ez már sikernek számít

MVSC – Nyertek egy szettet: ez már sikernek számít
Miskolcon – Hazai pályán játszott pénteken bajnoki találkozót az NB I-es miskolci női röplabda csapat.

A pontvadászat 5. fordulójának keretén belül lebonyolított meccsnek sem az Albrecht-MVSC-MVSI volt az esélyese, bár a vendég fővárosiak is a táblázat második felében találhatóak. Hosszú labdamenettel kezdődött az összecsapás, s az rögtön az elején feltűnt, hogy felszabadultan, bátran mentek bele a találkozóba Zsofnyákék. A TFSE keveset mozgott mezőnyben, mintha vártak volna a hazai hibákra, azonban a vendéglátó ekkor feltűnően jól dolgozott a parketten (8-4, 14-7). Éppen ekkor kért már másodszor időt a budapestiek szakvezetője, de a zöld-fehéreket ez nem, nem nagyon zökkentette ki (20-14). Ebben a szakaszban viszont kezdett összeállni a látogató és – szemszögükből – még éppen időben befogták a Vasutat (23-23). A pontok ezt követően ide-oda születtek, melynek az lett a vége, hogy egy blokk zöld-fehér vezetést jelentett. Legutóbb ilyenre, játszmanyerésre az október 17-i első fordulóban volt példa, a zöld-fehérek akkor a Röpke SE-től kaptak ki 3:1-re hazai pályán.

Persze, 1-0-nál nem lehetett még megjósolni, hogy ugyanez lesz ennek a meccsnek is a vége, a nézők mindenesetre bizakodtak a lányokban. Várható volt, hogy a továbbiakat erősen meg fogja határozni a második felvonás képe, amelyben már gyakorlatilag az elejétől fogva a TF diktált (3-8, 6-11). Ezen szett sorsa a 9-12 utáni percekben dőlt el végérvényesen, mivelhogy ekkor, Neizer nyitásainak köszönhetően, zsinórban 8 pontot szerzett a fővárosi alakulat (9-20). 11-21-ről még fellángolt az Albrecht (17-23), de ettől többre nem futotta.


mvsc-tfse-noi-ropimeccs17-st

93 perc alatt

A harmadik játszmában is a TFSE akarata érvényesült a pályán (3-7, 7-13), az MVSC-nek csupán egy-két jó megmozdulásra futotta. Ez idő tájt inkább már a rossz megoldások domináltak a házigazdánál (9-16) és ezen Kerekes Attila időkérései sem segítettek. A negyedik menetben, 6-9-nél Szajkó kapott pihenőt, a 16 éves Nagy D. gyűjthetett NB I-es tapasztalatot. A TFSE fél gőzzel is haladt (7-16), kevés volt az ellenállás, ám négy miskolci pont után azért még tanácsokat osztogatott Németh Lajos (11-16). A budapestiek tudták, hogy innen már nem veszíthetnek, ez nem is történt meg, de a vártnál talán hosszabb idő, 93 perc alatt szerezték meg a három bajnoki pontot.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MVSI – TFSE
1:3 (25, -17, -11, -13)

Miskolc, 60 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Zsofnyák, Kocsis, Nagy Zs., Szajkó. Csere: Nagy D. Edző: Kerekes Attila.

TFSE: Neizer, Kriegel É., Molnár, Ostorházi, Takács, Tóth E. Csere: Szabó D. (liberó), Hegedűs, Kiss V., Szalay. Edző: Németh Lajos.


Kerekes Attila: – Sajnos, hamar elfogyott a kezdeti lelkesedés és a későbbiekben olyan hibákat követtünk el, amiket még az edzéseken sem lenne szabad.

Németh Lajos: – Az első játszma az utazásnak köszönhető, mert éppen hogy ideértünk a nagy forgalom és a köd miatt. Utána, elsősorban jó nyitásainknak köszönhetően, magabiztosan nyertük meg a következő játszmákat. Minden tiszteletem a miskolci röplabdát szerető és ezért dolgozó embereké, hogy van egyáltalán NB I-es csapatuk…