MVSC: Megint csak hatan voltak, megint pont nélkül maradtak

Akt.:
MVSC: Megint csak hatan voltak, megint pont nélkül maradtak
A tizedik vereség: az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI csapata ezúttal már Szajkó nélkül kapott ki.

A női röplabda NB I 10. fordulójában a bajnoki tabella második helyén álló Vasas-Óbuda vendége volt a pont nélküli sereghajtó, Albrecht-Miskolci VSC-MVSI csapata.

A hazaiak hibáiból

Az első szettben a Vasas hibáiból szerzett pontot a miskolci gárda, de a piros-kékek gyorsan egyértelművé tették, hogy miért is állnak dobogós helyen a bajnokságban. Zsofnyák szemfüles pontja jelentett szépítést (8-3), és bár a technikai szünet után a zöld-fehérek szereztek pontot, Rountree és Miklai ütéseivel szemben nem volt ellenszer. Kiss E. okosan helyezett labdája 17-5 után ért pontot, ám az első játékrészben az időkérés (20-6) sem segített az MVSC-n.

Gyors pontváltással indult a második felvonás, ám Háfra nyitásai egymás után hozták a pontokat a az angyalföldieknek (8-1). Aztán Kiss V. látványos megoldását még a budapestiek is megtapsolták, de ez is csak szépségtapasznak volt elég (11-3). Zsofnyák szerváival, és Vasas rontásokkal zárkóztak a miskolciak (11-6), de Hardy rendet vágott, és ezután már csak fővárosi nyitáshibából szerzett pontot a vendégcsapat.

A harmadik játszmában a Windisch szerválta ki az ellenfelet, majd Kiss E. látványos ütésére csettintettek a nézők, ám a technikai szünetben már négy egységé volt a hazai fór (8-4). Némi kapkodás és fáradtság látszott a miskolciakon, ezt ki is használták a piros-kékek, de amikor közeledett az MVSC (10-6), megrázták magukat és a második sorukkal is simán hozták a szükséges pontokat, bár néha a kelleténél többet hibáztak.

Jegyzőkönyv

Vasas-Óbuda – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI
3:0 (8, 8, 11)

Budapest, 80 néző. V.: Szabó Zs., Vári.

Vasas-Óbuda: Sousa, Miklai, Bodovics, Háfra, Rountree, Hardy. Csere: Nagy (liberó), Tóth (liberó), Windisch, Szombathelyi, Benedek, Villám. Edző: Jókai Zoltán.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kocsis, Nagy D., Kiss V., Zsofnyák, Nagy Zs., Kiss E. Edző: Kerekes Attila.

Jókai Zoltán: – Nem igazán szolgálta ez a találkozó a keddi fontos mérkőzésre való felkészülésünket. Örülök viszont, hogy komolyan vették a lányok a találkozót, hogy mindenkit kipróbálhattam.

Kerekes Attila: – Néha, néha megszeppenve játszva, a lányok túlságosan is tisztelték az ellenfelet. Nagyobb odafigyeléssel, különösen a nyitásfogadásra vonatkozik ez, talán szorosabbá is tehettük volna a szetteket, de ilyen körülmények között nem lehetett más az eredmény.