MVSC: Még bátrabban és még higgadtabban

Akt.:
Derekasan küzdöttek a zöld-fehérek
Derekasan küzdöttek a zöld-fehérek - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Idegenben szerepelt vasárnap délután az élvonalbeli miskolci női röplabda csapat.

A női NB I 18. fordulójában megrendezett összecsapáson számíthatott a három tatai játékosra – Mészárosra, Sinaira és Kovács G.-re – Kerekes Attila, a miskolciak edzője. Korábban már írtunk róla, hogy azokra a találkozókra utaznak el a nem borsodi lányok, amelyeken szükséges, hogy a szokásosnál nagyobb legyen a szakvezető merítési lehetősége.
Az első szett nem úgy indult vasutas szempontból, ahogyan eltervezték, mert a Budaörs 4-0-s előnyre tett szert. Az MVSC azonban hamar összekapta magát (4-4), majd ,,állóháború” alakult ki, értve ezalatt azt, hogy döntetlen mentén haladtak a felek (6-6, 8-8, 10-10). Amelyik gárda nem hibázott, az szerezte a pontot, de jó labdamenetek is tarkították a játszmát. 12-10-ről visszakapaszkodott az Albrecht, aztán megint kétpontos lett a BDSE-fór (19-17). Felpuhultak a miskolci nyitások, a házigazdák ekkor, emiatt jobban tudtak támadni (21-18, 23-19), ezt követően még lehetett volna ,,bármi”, ám nem volt meg a megfelelő higgadtság a zöld-fehérek oldalán.

Fáradtság fejben

A második játékban az első pontot Kiss E-ék szerezték, akik érezték, hogy lehet keresnivalójuk, olyannyira, hogy 13-13-nál egyenlő volt az állás. Jobbak lettek a szervák, feljavult a fogadás is a látogatók oldalán, akik sáncokat is jegyeztek. Ezen a ponton azonban Jenei került a nyitóhelyre a Budaörsnél, és pár rossz fogadás miatt el is lépett csapata az MVSC-től (19-13). Tisztességből még megtette a magáét a vendég, de már túl nagy volt ahhoz a hátrány, hogy megfordítsák a játszma menetét.

Eldőlni látszott tehát a meccs 2:0-nál, így vágtak neki a harmadik felvonásnak a csapatok. Ebben Szél Márta alakulata indult jobban (4-1), majd született két miskolci egység, de aztán megint a budaörsieké volt a pálya (9-3). Fejben kezdett fáradni a vasutas társaság, ami nem is volt csoda, hiszen pénteken is vívtak egy bajnoki mérkőzést, amely után vasárnap utazniuk kellett. Tartotta a hat pontos különbséget a Budaörs (12-6), s már kevésbé voltak partiban Nagyék, ami leginkább a fogadásban elkövetett rontásokban jelentkezett. Próbálkozott az MVSC, 19-10-ről Szajkó szervái 19-14-re hozták fel látogatót, de ez volt az utolsó lángolás ezen a meccsen, mert a rutinosabb BDSE nem adott több lehetőséget, nyert 3:0-ra.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Budaörsi DSE – Albrecht-MVSC-MVSI
3:0 (21, 19, 17)

Budapest, 20 néző. V.: Éri, Pőcze.

BDSE: Farkas, Kolada, Schumicky, Rácz, Imreh, Szabó K. Csere: Ádám (liberó), Boller (liberó), Czene, Antal, Szombathelyi K., Jenei. Vezetőedző: Szél Márta.
Albrecht-MVSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Zsofnyák, Szajkó, Nagy, Mészáros. Csere: Sinai (liberó), Urbán, Kovács G. Edző: Kerekes Attila.

Szél Márta: – Acélosan kezdett a Miskolc, úgy jöttek, hogy nem adják meg magukat, ezért éppen csak meg tudtuk nyerni az első szettet. Utána azonban a két új szerzeményünk sokat lendített a játékon, ezzel és több más jó teljesíténnyel viszonylag simán hoztuk a következő két játszmát.

Kerekes Attila: – Ez is egy olyan meccs volt, mint a TF elleni, a fejek nem voltak kellően higgadtak az éles szituációkban. Ezen kell változtatnunk, bátrabban, koncentráltabban kell a végjátékban játszani.


 
hirdetés


hirdet�s