MVSC: Legjobb játékukra készülnek

Akt.:
MVSC: Legjobb játékukra készülnek
Miskolc – Pénteken délután hazai környezetben küzd a miskolciak NB I-es női röplabdacsapata.

Az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI együttese a 9–12. helyért folyó rájátszás 3. fordulója keretében 17 órától méri össze tudását az MTK Budapest gárdájával. A zöld-fehérek lendületben vannak, eddig kétszer győztek, és húsvétra újabb ajándékkal szeretnék meglepni önmagukat és közönségüket.

Önbizalmat adott

– A Budaörsi DSE és a Palota RSC ellen aratott sikereink meghozták a lányok önbizalmát – kezdte Kerekes Attila vezetőedző. – Az MTK Budapest alakulatával eddig kétszer csaptunk össze: az alapszakaszban itthon nyertünk, vendégként kikaptunk, most jön a harmadik dobásunk. A fővárosiakról láttam egy régebbi felvételt, melynek megtekintése után nem jutottam sokkal előrébb, ugyanis hónapokkal ezelőtt még más kerettel dolgoztak. Ennek következtében játék közben kell meg- és kiismernünk őket.

A tréner úgy kalkulál, hogy a jó passzban lévő lányai ezúttal is képesek lesznek egyéni legjobb teljesítményeikre.

– Ez hatékony előadást jelent – folytatta a szakvezető. – Szakmai nyelvre fordítva úgy fest a dolog, hogy az újabb sikerhez jó nyitásfogadás, majd kreatív feladómunka szükséges, a hálónál pedig, a támadások befejezése során erőt kell sugároznunk. Bízom saját játékunkban és nem foglalkozom a korábbi pontokkal, vagy a táblázaton elfoglalt helyezéssel. A kék-fehérek papíron előrébb tartanak tőlünk, de tanítványaimnak elmondtam, hogy nem a múlt, hanem a pillanatnyi forma számít. A meccs két­esélyes, ezért a pályán – ahol mi leszünk otthon – minden poénért meg kell küzdenünk.

ÉM-KT

Szabóról, Kundrákról

A heti edzésmunka nem teljesen úgy alakult az Albrecht-MVSC-MVSI háza táján, ahogyan azt Kerekes Attila eltervezte. Játékosaik közül Szabó Barbara alkarsérüléssel bajlódik, s mivel a feladó posztján szerepel – így valamennyi támadásban részt vesz –, teljesítménye érzékeny hatást gyakorolhat a csapat egészének produkciójára. A kerettagok közül a válogatott Kundrák Eszter a korosztályos együttes összetartásán vesz részt, így őt még csereként sem veheti számításba mestere.