MVSC: Könnyen győzött a Vasas

MVSC: Könnyen győzött a Vasas
A papírformának megfelelően a fővárosiak nyerték a szerda esti női röplabda kupameccset.

A vendégek közül ezúttal Szajkó és Nagy Zs. munkahelyi elfoglaltsága miatt kihagyta a mérkőzést, amelyen a zöld-fehérek csak tíz játékost vonultattak fel. Így eleve nem lehettek vérmes reményeik a miskolciaknak, s előre borítékolható volt, hogy a budapestiek igazolják a papírformát.

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntője első találkozójának első szettjében 9-7-re még a Miskolc vezetett, majd Vacsi és Háfra jó nyitásaival elhúztak a fővárosiak (14-9), akik előnyüket végig vitték. A vendégek közül elsősorban Kovács E. jó ütéseivel emelkedett ki.

Elhúztak

A második szettben 10-2, majd 14-6 volt az állás a Vasasnak. Nem alakult ki nagy küzdelem, mert a hazaiak nagyon simán hozták a játékrészt. A harmadik játszmában a piros-kékek előnnyel érték el az első technikai időt, később 16-12 és 20-15 lett a fővárosiaknak. Akadtak szép labdamenetek, de a Vasas nagyobb ütőerejével Szabóék nem tudtak mit kezdeni. Toma Sándor tanítványai becsülettel harcoltak, de a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtaniuk.

A visszavágót december 17-én, szerdán 17 órától játsszák Miskolcon, az MVSC Csokonai utcai csarnokában.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Vasas Óbuda – Albrecht-MVSC-MVSI
3:0 (17, 7, 20)

Budapest, 150 néző. V.: Horváth, Stefik.

Vasas Óbuda: Vacsi, Tálas, Miklai, Bodovics, Villám, Háfra. Csere: Lévai (liberó), Durst, Pekárik. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Albrecht-MVSC-MVSI: Csarkó, Kiss E., Szabó B., Kovács E., Bertók, Sitkey. Csere: Kundrák (liberó), Kocsis. Vezetőedző: Toma Sándor.


Jókay Zoltán: – Jó nyitásokkal sikerült megtörni a Miskolcot és így hoztuk a mérkőzést. Ezután természetesen abban bízom, hogy a visszavágón már kiharcoljuk a továbbjutást.

Toma Sándor: – Az első szett feléig még tartottuk a Vasast, aztán a nyitásfogadásunk szétesett és a fiatal erőkből álló csapatunk csak asszisztált a fővárosiak jó és eredményes játékához.
Sporthírek