MVSC: jól ment a hajrákban

MVSC: jól ment a hajrákban
Budapesten játszott bajnokit pénteken az élvonalbeli miskolci női röplabda csapat.

Az első játszmában a korán megszerezett három pontos előnyét sokáig tartotta a hazai együttes, mi több, 14-11 után még rá is tettek egyet (17-13). A húszat átlépve már ellenfele sarkában volt az Albrecht és 22-nél egyenlítettek is. A hajrában ültek a nyitások a miskolciaknál, Csarkó és Szabó B. határozottan támadott, Szajkó pedig három jó blokkott is jegyzett a szettben.

A második felvonásban kezdeményezőbb volt az MVSC, aztán 8-10-nél Szabó B. állt a nyitóhelyre, ahonnan három ászt szervált, és több olyan labdát is az ellenfél térfelére küldött, amelyből nem tudta rendesen megcsinálni a játékot a Palota – és a visszaakciókból a Vasút gyűjtögette pontjait. Csatlakozott hozzá Csarkó is, így viszonylag stabilan hozta ezt a játszmát az Albrecht.

A Vasas érkezik

A fővárosiak a folytatásban nem adták fel, 6-1 a harmadik menetben, és nem nagyon akart fordulni az a bizonyos kocka. A zárkózgatás 23-nál hozta meg az egált a zöld-fehéreknek, izgalmasan alakultak a percek, de jobb koncentrációval – és némi szerencsével – Sitkeyék lezárták a mérkőzést.

Az MVSC tehát begyűjtötte negyedik idei győzelmét is a pontvadászatban, de nincs megállás, mert vasárnap 17 órától a Vasas Óbudát látja vendégül a Csokonai úton.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Palota RSC – Albrecht-MVSC-MVSI 0:3 (-23, -15, -26)

Budapest, 200 néző. V.: Mezei, Szabó.

Palota RSC: Szűcs, Papp, Keppel, Soós, KOVÁCS, Chován. Csere: Valasik (liberó), PÉTER, Ihász, Nyuka. Edző: Nyári Sándor.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kiss, Kovács E., Sitkey, SZABÓ B., CSARKÓ, SZAJKÓ. Csere: Nagy Zs. (liberó), RÉDEI. Edző: Toma Sándor.

Nyári Sándor: – Ebben az összeállításban pillanatnyilag ennyit tudtunk kihozni a mérkőzésből.

Toma Sándor: – Nagyon nehéz meccsre számítottam, ami be is következett. De örülök, hogy a csapat a végjátékban mindig bizonyítani tudott.