MVSC: Három képzett játékost várnak

MVSC: Három képzett játékost várnak
Miskolc – Munkához láttak az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI élvonalbeli női röplabdacsapatának jelenlévő tagjai.

Hétfőn reggel 8 órakor már a teremben voltak a lányok, akik két teljes órán keresztül gyűjtötték az erőt.

Gyerekekkel

– Tízen voltunk összesen – kezdte Kerekes Attila vezetőedző. – Az közismert, hogy Szabó Barbara, Sitkey Mariann, Csarkó Edina, Kundrák Eszter és Bertók Bettina távozott, s egyelőre csak Kiss Vivien jött hozzánk. Pontosabban visszajött, hiszen korábban abbahagyta, dolgozott, de most újra a rendelkezésünkre áll. Annak érdekében, hogy egyáltalán elegen legyünk, felhoztunk néhány gyereket a nagyokhoz, velük a pillanatnyi átlagéletkorunk úgy 19 esztendő lehet. Úgy néz ki, hogy három játékossal „szemezünk”, az esetleges leigazolásukról várhatóan ezen a héten születik döntés. Ők valamennyien felnőttek: egyikük sem pályakezdő, sőt az NB I-ben játszottak, képzettek, rutinosak, s ha velük meg tudunk állapodni, akkor a helyzetünk nem válik tragikussá, ellenkező esetben… de ezt a gondolatsort nem is folytatom.

A zöld-fehérek az alapozást végig a Kubikban végzik, augusztusban napi két edzést tartanak, reggel és este tréningeznek annak érdekében, hogy elkerüljék a hőséget. Egyelőre erőnléti munkát végeznek, és technikai elemeket az elkövetkezendő hetekre tartogatják.

edzes-21-aj

Saját termükben

– A felkészülési mérkőzések tervét magamban már elképzeltem – folytatta Kerekes Attila. – Két tornán akarunk szerepelni: egyet itthon tartunk, Szlovák Aurél emlékére rendezünk egy rangos eseményt, továbbá Eger felé kacsintunk. Ezenkívül további edzőmeccseket hozunk tető alá az október 17-i bajnoki rajtig. Tervünkről még korai beszélni, de ha összejön az állomány, akkor megkapaszkodhatunk a tizenkét csapatos mezőny alsóházában. A lebonyolítás formája nem változik majd: az már eldőlt, hogy az alapszakasz összecsapásait március elejéig a jelenlegi termünkben vívjuk, aztán ha elkezdődnek a régóta beharangozott munkálatok a sporttelepünkön, akkor két-három lehetőség közül választhatunk. Köztük van néhány iskolai terem, valamint az egyetemi körcsarnok is, de az egyeztetések még nem kezdődtek el ebben az ügyben.

A Miskolci VSC-nél, már ami a röplabdát illeti, két biztató esemény történt a közelmúltban. Kerekes Attila kiemelte főtámogatójuk, Albrecht József nevét, nélküle ugyanis elképzelhetetlen az együttes jelene és jövője, az országos szövetségtől pedig felszereléseket kaptak, ezekkel bővült az eszközállományuk, így a szakmai munka elvégzésének most nincsenek tárgyi akadályai.

ÉM-KT


Zöld-fehér névsorolvasás

Akik az első edzésen részt vettek: Szajkó Tímea (center), Kovács Edina (ütő), Kiss Emese (center), Kocsis Zsófia (ütő), Nagy Zsanett (liberó), Tomán Tícia (ütő), Nagy Dorottya (liberó), Urbán Daniella (ütő), Zsofnyák Márta (ütő), Tóth Bettina (liberó).Sporthírek


hirdetés
hirdet�s