MVSC: Három képzett játékost várnak

MVSC: Három képzett játékost várnak
Miskolc – Munkához láttak az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI élvonalbeli női röplabdacsapatának jelenlévő tagjai.

Hétfőn reggel 8 órakor már a teremben voltak a lányok, akik két teljes órán keresztül gyűjtötték az erőt.

Gyerekekkel

– Tízen voltunk összesen – kezdte Kerekes Attila vezetőedző. – Az közismert, hogy Szabó Barbara, Sitkey Mariann, Csarkó Edina, Kundrák Eszter és Bertók Bettina távozott, s egyelőre csak Kiss Vivien jött hozzánk. Pontosabban visszajött, hiszen korábban abbahagyta, dolgozott, de most újra a rendelkezésünkre áll. Annak érdekében, hogy egyáltalán elegen legyünk, felhoztunk néhány gyereket a nagyokhoz, velük a pillanatnyi átlagéletkorunk úgy 19 esztendő lehet. Úgy néz ki, hogy három játékossal „szemezünk”, az esetleges leigazolásukról várhatóan ezen a héten születik döntés. Ők valamennyien felnőttek: egyikük sem pályakezdő, sőt az NB I-ben játszottak, képzettek, rutinosak, s ha velük meg tudunk állapodni, akkor a helyzetünk nem válik tragikussá, ellenkező esetben… de ezt a gondolatsort nem is folytatom.

A zöld-fehérek az alapozást végig a Kubikban végzik, augusztusban napi két edzést tartanak, reggel és este tréningeznek annak érdekében, hogy elkerüljék a hőséget. Egyelőre erőnléti munkát végeznek, és technikai elemeket az elkövetkezendő hetekre tartogatják.

edzes-21-aj

Saját termükben

– A felkészülési mérkőzések tervét magamban már elképzeltem – folytatta Kerekes Attila. – Két tornán akarunk szerepelni: egyet itthon tartunk, Szlovák Aurél emlékére rendezünk egy rangos eseményt, továbbá Eger felé kacsintunk. Ezenkívül további edzőmeccseket hozunk tető alá az október 17-i bajnoki rajtig. Tervünkről még korai beszélni, de ha összejön az állomány, akkor megkapaszkodhatunk a tizenkét csapatos mezőny alsóházában. A lebonyolítás formája nem változik majd: az már eldőlt, hogy az alapszakasz összecsapásait március elejéig a jelenlegi termünkben vívjuk, aztán ha elkezdődnek a régóta beharangozott munkálatok a sporttelepünkön, akkor két-három lehetőség közül választhatunk. Köztük van néhány iskolai terem, valamint az egyetemi körcsarnok is, de az egyeztetések még nem kezdődtek el ebben az ügyben.

A Miskolci VSC-nél, már ami a röplabdát illeti, két biztató esemény történt a közelmúltban. Kerekes Attila kiemelte főtámogatójuk, Albrecht József nevét, nélküle ugyanis elképzelhetetlen az együttes jelene és jövője, az országos szövetségtől pedig felszereléseket kaptak, ezekkel bővült az eszközállományuk, így a szakmai munka elvégzésének most nincsenek tárgyi akadályai.

ÉM-KT


Zöld-fehér névsorolvasás

Akik az első edzésen részt vettek: Szajkó Tímea (center), Kovács Edina (ütő), Kiss Emese (center), Kocsis Zsófia (ütő), Nagy Zsanett (liberó), Tomán Tícia (ütő), Nagy Dorottya (liberó), Urbán Daniella (ütő), Zsofnyák Márta (ütő), Tóth Bettina (liberó).