MVSC: Ez lehetne az utolsó tánc, két nyert szettel

Akt.:
MVSC: Ez lehetne az utolsó tánc, két nyert szettel
Ha két játszmát nyerne az MVSC az MTK vendégeként, akkor biztosan bennmaradna.

A női röplabda NB I alsóházi, 9–12. helyért zajló rájátszásának utolsó, vagyis 6. fordulójában, vasárnap 17.00-tól az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI együttese az MTK Budapest vendége lesz a fővárosban. Mivel az előző körben ez utóbbi gárda nagy meglepetésre kikapott, méghozzá három játszmában a Budaörsi DSE otthonában, így az MVSC nem menekült meg az osztályozót jelentő helytől. Igaz, a zöld-fehérek ettől most eggyel jobb pozícióba kapaszkodnak, de a 10. helyet csak abban az esetben tudják megtartani, ha váratlan eredmények születnek: vagy két szettet nyernek az MTK vendégeként, vagy a Palota RSC vendégeként nem gyűjti be a három pontot a Budaörsi DSE. Az ettől eltérő eredmények esetén viszont a 11. helyre csúszna vissza a miskolci gárda, ami azt jelentené, hogy osztályozót kell játszania az NB I-ben maradásért az NB II két csoportgyőztese kuparendszerű párharcának vesztesével (a legjobbnak bizonyuló NB II-es gárda jövő évi élvonalbeli tagságot szerez).

Ez lehetne

Vagyis a most vasárnapi lehetne az Albrecht-MVSC-MVSI csapatának utolsó meccse a bajnokságban, ha legalább két szettet el tudnának csípni.

– Először egyet kellene, utána a másodikat, ha ez meglenne, akkor pedig természetesen a győzelemért harcolnánk – mondta Kerekes Attila, az Albrecht-MVSC-MVSI edzője. – Azt mondtam, mondogatom a lányoknak, mert így is gondolom, hogy ez a párharc kétesélyes. Az biztos, hogy nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy mi történt a közelmúltban, hogy az MTK hogyan kaphatott ki 3:0-ra a Budaörsi DSE vendégeként, mert ezen nem tudunk változtatni. Viszont a sorsunk a saját kezünkben van, egyelőre nem állunk osztályozós helyen, és ha a legjobb tudásunkat mutatjuk be az MTK ellen, akkor maradunk NB I-esek.

Ehhez történelmi sikerre lenne szükség, ugyanis az MVSC még nem tudott nyerni soha a Városmajorban, az MTK jelenlegi otthonában, ahol BSE néven a magyar női röplabdasport egyik meghatározó csapata halmozta a sikereket éveken, évtizedeken át.

– Kétségtelen, hogy a két klub, a BSE és az MTK egyesült, de ez már nem az a csapat, amelyik bajnoki címeket szerzett, úgyhogy felvetettem a lányoknak, hogy éppen itt az ideje, hogy nyerjünk végre ott egy meccset – jegyezte meg a miskolciak szakvezetője. – Azt azért kíváncsian várom, hogy az ellenfél milyen morállal lép pályára, de az biztos, hogy az erkölcsi tőke nálunk van, mi ezt szeretnénk felhasználni. A szezonban egyszer már sikerült nyerni ellenük, az alapszakaszban Miskolcon, úgyhogy nem verhetetlenek, függetlenül attól, hogy az alsóházi rájátszásban nem tudtuk őket elkapni, csak egy szett megnyerésére futotta, de abban a meccsben azért néhány pontunk benne maradt. Úgy vélem, hogy a két csapat sok újat nem tud mutatni a másiknak, az lesz a döntő, hogy ki milyen hozzáállással küzd ezen a számunkra rendkívül fontos összecsapáson.

ÉM-BCS

A női röplabda NB I/B állása

9. MTK-Budapest 27 8 3 1 2 3 10 43:50 37

10. Albrecht-MVSC-MVSI 27 4 1 2 – 7 13 28:65 19

11. Budaörsi DSE 27 2 3 – 2 2 18 21:69 17

12. Palota RSC 27 – 1 – – 5 21 8:79 3