MVSC: Egy sima után három izgalmas

Akt.:
MVSC: Egy sima után három izgalmas
Miskolc – Hazai környezetben győztek szombaton este a miskolciak NB I-es női röplabdázói.

A zöld-fehérek a rájátszás során a 9–12. helyért küzdenek és mesterük úgy számolt, hogy a 4. forduló találkozóján kívül még egyet kell nyerniük az osztályozó nélküli bennmaradáshoz. Ennek megfelelően mindent elsöprő lendületet kért lányaitól és ezt meg is kapta. A meccsről sommásan azt mondhatjuk, hogy jó napot fogtak ki a hazaiak, akik izgalmas csatában harcolták ki győzelmüket.

Tizenhat perc alatt

Az első szettben 12-11-ig „szívóskodtak” a csapatok, utána Kiss E. került a nyitóhelyre és a zöld-fehérek meg sem álltak a 19-11-ig. Ekkor minden sikerült nekik: a feladások, az ütések, a sáncok, míg a budaörsi­eken a cserék sem segítettek. A hazaiak jól koncentráltak, egymást segítették, erőteljes ütéseket produkáltak és 16 perc alatt nyerték a szettet.

A második szettet a vendégek kezdték és első nyitásuknál a labda azon gondolkodott, hogy átessen-e a hálón az MVSC térfelére, vagy sem. Előbb megállt, majd úgy döntött, hogy átperdül, így a fővárosiak jutottak előnyhöz. Utána azonban Kiss E. szervái, Kovács E. és Szajkó ütései hozták a pontokat az Albrecht csapatának (10-5). A Budaörs azonban nem adta fel, araszolt felfelé (11-8), majd pillanatokon belül újra meglépett az MVSC, mert tagjainak minden sikerült (14-9). Majd történt egy kis bizonytalanság, balszerencsésen alakultak a labdamenetek és felzárkózott a budapesti alakulat (17-16), sőt később a lélektani előny is a vendégé volt (19-20). Következett az extra izgalom, rontott szervákkal (22-23), majd a hazaiak hol egy ponttal vezettek, hol egálra állt a meccs. Végül 28-26-ra alakult az állás, a maroknyi közönség nagy örömére.

Egy szettet elcsíptek

A harmadik játszmában Fortuna majd’ minden labdamenetben Budaörsöt támogatta (5-5). Az első technikai időnél 8-7 volt a zöldeknek, majd jó hálómunkával 12-14 a Budaörsnek. Sitkey ejtésével és egy remek sánccal 14-14, majd Csarkó ügyes ejtésével 16-15. A hajrában 21-21 után 21-24 lett a budapestieknek és innen már nem volt visszaút.

A negyedik szakasz elején a BDSE sportolói nemcsak a háló fölött, hanem alatta is röplabdáztak (7-4). Ezután 8-5-öt mutatott a tábla az MVSC-nek, majd egy-egy jó és rossz megoldással telt az idő (11-6). A Budaörs tanácskozást tartott, és nem sokkal később egál lett (15-15). A hajrában 22-18 a Kerekes-lányoknak, végül 24-21 után sikerült a várva várt utolsó poént is megcsinálniuk Szabóéknak. Nagy volt az öröm, tapsoltak a hálás nézők és mosolygott mindenki. Volt mit ünnepelni: főleg a helyenként szép játékot és a diadalt.

– Kolodzey Tamás –

Jegyzőkönyv

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Budaörsi DSE
3:1 (14, 26, -22, 21)

Miskolc, 43 néző. V.: Vári, Pőcze.

Albrecht-MVSC-MVSI: Szabó B., Szajkó, Kovács E., Csarkó, Sitkey, Kiss E. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kocsis, Bertók, Kundrák, Tomán, Kiss D. Vezetőedző: Kerekes Attila.

Budaörsi DSE: Oláh, Farkas E., Imreh, Rácz, Antal A., Deli. Csere: Boller (liberó), Kaloda, Schmicry, Szabó R., Kiss V., Szoboszlai. Vezetőedző: Ratimorszky Károly.

Kerekes Attila: – Gratulálok a lányoknak ahhoz, hogy a kiélezett helyzetekben is szívvel-lélekkel harcoltak. Sikerünk a közös akarat eredménye.

Ratimorszky Károly: – Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez. Sikerükhöz azonban szükség volt a mi játékosainkra, akiknek a sorsdöntő pillanatokban nem volt a helyén az eszük.
További hírek a Sport kategóriából