MVSC: “Csont” nélküli szezonzárás

A zöld-fehérek osztályozó nélkül kapaszkodtak meg az élvonalban
A zöld-fehérek osztályozó nélkül kapaszkodtak meg az élvonalban - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A miskolciak a tizedik helyen végeztek az NB I-es női röplabda-bajnokságban.

Néhány héttel ezelőtt edzőváltás történt az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI együttesénél: Toma Sándor hosszú idő után távozott, helyére Kerekes Attila került. A Herman Ottó Gimnázium testnevelő tanára így kezdte értékelését:

Nem töprengett

– Erkölcsi kötelességemnek éreztem, hogy elvállaljam a gárda irányítását és nem töprengtem azon, hogy helyes döntést hozok-e, vagy sem. Összesen nyolc mérkőzés jutott nekem, ennyit ültem a kispadon, vagy inkább álltam mellette. Éppen a vonal fölött végeztünk, vagyis osztályozó nélkül harcoltuk ki a bennmaradást, és ezt a saját szakmai olvasatomban sikerként könyvelem el.

A trénerrel a rájátszásban, a 9–12. helyért folytatott harc keretében a hatból négy meccsen 12 pontot és 12:1-es játszmaarányt produkált a társaság, s Kerekes Attila ezt meggyőzőnek nevezte.

– A számok önmaguk helyett beszélnek – folytatta a szakember. – A lányok tartását, küzdőképességét mutatta, hogy amikor arra a legnagyobb szükség volt, az MTK Budapest ellen hozták azt a bizonyos plusz 1 pontot, amellyel teljesítették célkitűzésünket. Itt jegyzem meg, hogy tudomásom szerint az MTK, vagy jogelődje, a BSE ellen – akár velem, akár mással – még játszmát sem nyertünk korábban. Sőt, továbbmegyek: olyan passzban voltunk, hogy győzelmi kényszer esetén azt is megcsináltuk volna.

Hozták magukat

Arra a kérdésre, hogy kíván-e név szerinti egyéni értékelést mondani, Kerekes Attila így felelt:

– Senkit nem tudok, de nem is akarok kiemelni, hiszen a röplabda csapatsport. Akiktől sokat vártam, sokat is hoztak, de akiktől egyszerűen csak többet reméltem az átlagostól, azoktól is megkaptam ezt. A leghelyesebb, ha úgy fogalmazok, hogy mindenki kihozta magából a maximumot. Most, hogy vége az idénynek, még nem tudom, ki akar elmenni, azt viszont máris leszögezem: mindenkit szeretnék megtartani. Arra várok, hogy az elnökünk értesítsen és elkezdjük a megbeszéléseket. Azt szeretném, ha minden posztra két azonos képességű sportolót állíthatnék, mert ez az egészséges verseny alapja, bár jól tudom, hogy vágyaimnak anyagi feltételei vannak. Ugyanis más dolog az, hogy mit kívánok, és megint más a realitás.

A zöld-fehéreknél még nem jött el az ideje a zárórának, a nyári szabadságolásnak. Erről így vélekedett a mester:

– Heti három edzéssel vezetünk le, hiszen rögtön nem lehet megállni, a tempóból azonban visszavettünk. Mivel a soron következő szezon októberben kezdődik és az alapozás kezdetét augusztusra időzítjük, nem lenne helyes és szakszerű, ha az élsportolók három hónapig nem csinálnának semmit, mert az ilyen hosszú kihagyás óhatatlanul pályafutásuk rovására menne.

– Kolodzey Tamás –

Az elnök szerint a lényeg eldőlt

A klub élvonalbeli női röplabdacsapatával kapcsolatban megkerestük Illyés Miklóst, az MVSC elnökét, aki ezt mondta: „A legfontosabb kérdések máris eldőltek. Albrecht József névadó-főtámogató további szponzorálásról biztosított minket, és ennek nagyon örülünk. Kerekes Attila vezetőedző is nálunk marad, vagyis folytatjuk tovább a nem is olyan régen vele elkezdett munkát. Innentől pedig már a játékosok következnek: az egyeztetéseket szerdán, vagy csütörtökön kezdjük a lányokkal és pár nap alatt szeretnénk befejezni a tárgyalásokat.”További hírek a Sport kategóriából