MVSC: Az anyagi fedezeten áll vagy bukik a jövő

MVSC: Az anyagi fedezeten áll vagy bukik a jövő
Miskolc – Két játékost vár alakulatához a zöld-fehérek vezetőedzője.

Az elmúlt hetekben nagy vérveszteségeket szenvedett az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata. Arról már beszámoltunk, hogy öten távoztak a klubtól: Bertók Bettina Jászberényben, Kundrák Eszter és Sitkey Mariann Nyíregyházán, Szabó Barbara pedig Gödöllőn folytatja pályafutását, míg Csarkó Edina budapesti egyetemi tanulmányai miatt fordított hátat az együttesnek és a sportnak: a hírek szerint visszavonul.

Az anyagiakon múlik

Kerekes Attilától, a csapat edzőjétől megkérdeztük, hogy mikor érkeznek a pótlásukra „megígért” játékosok, mire a vezetőedző így felelt:

Kiss Vivien már visszajött és feladót játszik majd nálunk. Két további sportoló ügyében tettünk lépéseket, velük pozitív tárgyalásokon vagyunk túl, de még azt sem kívánom elárulni, hogy magyar vagy külföldi, idősebb vagy fiatalabb hölgyekről van szó, mert nagyon kicsi ez a piac és a végén még mások lecsapnak rájuk. Az viszont nem titok, hogy volt olyan kiszemelt röplabdázónk, aki segíthetett volna rajtunk, de felkérésünkre nemet mondott. Jelöltjeink megszerzéséhez „csupán” az anyagi fedezetet kell előteremtenünk, ez azonban nem rajtunk múlik.

Az MVSC kerettagjai hétfőn még két foglalkozáson vesznek részt, keddtől viszont – tekintettel a szorgalmi időszakra – már csak napi egy tréningen dolgoznak majd a Kubikban lévő csarnokukban, ahol az alapszakasz mérkőzéseit is játsszák, bár biztos, ami biztos alapon egy-két helyszínt megnéztek, ha a komplexumban mégis megkezdődnének a már beígért, de eddig még el nem kezdődött munkálatok, a diósgyőri stadion újjáépítésével összefüggésben, hogy a DVTK csapata majdan a Kubikban játszhassa néhány hazai tétmeccsét.

ÉM-KT