MVSC: A „tévé” elárulta gyengéiket

Csupa szív játékkal sikert érhetnek el
Csupa szív játékkal sikert érhetnek el - © Fotó: ÉM-archívum
Szombaton délután Budapesten kezdi a rájátszást a miskolciak NB I-es női röplabdacsapata.

Az Albrecht-MVSC-MVSI együttese a 9–12. helyért zajló küzdelem nyitánya keretében a Budaörsi DSE vendégeként 17 órától lép pályára.

Egységesek, de…

– Ellenfelünket egyszer láttam felvételről – mondta Kerekes Attila, a zöld-fehérek vezetőedzője. – Arra jutottam, hogy a budaörsiek egységesek, erősségük a csapategység, kiemelkedő tudású játékosuk nincs. Feltérképezésük során szerkezetükben sikerült gyenge pontokat találnom, ezekre kell rátapintanunk a mérkőzésen. Az utóbbi időben rengeteget gyakoroltuk a nyitásfogadást, így remélem, hogy ezzel nem lesz gondunk. Játékosaimtól határozott támadójátékot várok és ha meg is kapom, győzelemmel térhetünk haza.

A tréner ezután arról beszélt, hogy az eltelt három hét során megismerte a gárda tagjait és ez visszafelé is igaz. Az edzésmunkára nem volt panasza, mindenki becsülettel tette a dolgát.

– A lányokat képességük és tudásuk alapján képesnek tartom arra, hogy megszerezzék a 10. helyet – folytatta Kerekes Attila, majd így folytatta: – Az első mérkőzés különösen fontos, ennek jegyében nagy elszántságot és mindent elsöprő lendületet kérek tőlük. Nem a kötelező optimizmus, hanem a látottak mondatják velem, hogy komoly eséllyel vágunk a mérkőzésnek.

Az MVSC tagjai közül Szabó B. a keddi edzésen megsérült, a csütörtöki foglalkozáson sem tudott feladni, holott pozíciója „kulcsbeosztást” jelent – ennek jegyében mestere abban bízik, hogy végül szerepeltetheti a fővárosban. Néhány fiatalabb társa különböző okok miatt ugyancsak kihagyott egy-két edzést, de ez nem hátráltatja majd a csapatot.

ÉM-KT