MVSC: A Kubik ismét benépesül

Illyés Miklós elnök a megújult sporttelepen
Illyés Miklós elnök a megújult sporttelepen - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A cselgáncsozók térnek vissza a leghamarabb az MVSC Csokonai utcai létesítményébe.

Huszonkét hónap után ismét sportolók használják majd a Miskolci VSC Csokonai utcai sporttelepét, ami felújításon esett át. 2016. november 2-án vette át az ingatlan tulajdonosától, a Nemzeti Sportközpontoktól a területet a Market Építő Zrt., hogy 900 millió forint értékben felújítási, építési munkálatokat hajtson végre itt. Ennek keretében megújult a labdarúgó pálya, és a lelátók, valamint a klubház egy része.

Visszakapta

Az ingatlant a múlt héten kedden, 2018. augusztus 21-én kapta vissza használatra, a korábbi bérlő, a Miskolc VSC sportegyesület.

– Bérlőként, üzemeltetőként használhatjuk a létesítményt, a megkötött szerződés szerint 88 napon át – válaszolta megkeresésünkre Illyés Miklós, az MVSC elnöke. – Ennek letelte előtt a terület tulajdonosa, a Nemzeti Sportközpontok a tervek szerint közbeszerzési hirdetmény keretében szeretné megtalálni azt a szervezet, amelyik hosszú távon vállalja a létesítmény üzemeltetést. Hogy ez ki lesz, ki lehet, hogy az MVSC sportegyesület vállalná-e ezt, arról még korai beszélni, hiszen a feltételek egyelőre nem ismertek, ráadásul nekünk most van feladatunk bőven, hiszen a szakosztályaink visszaköltöztetésével vagyunk elfoglalva.

A klub első emberétől megtudtuk, hogy az általuk birtokba vett ingatlanon, néhány más, korábban elnyert pályázat eredményeként további munkálatokat végeznek, miközben elkezdték a visszaköltözést.

Már van időpont

– Két szakosztály visszatérésének már van dátuma, a tervek szerint a cselgáncsozók a jövő héten hétfőtől már itt edzenek, és a megyei II. osztályban szereplő labdarúgócsapatról is tudható, hogy a felújított stadionban a jövő héten szombaton, szeptember 8-án, 16.30-tól, a Szendrő ellen játsszák az első bajnokijukat – mondta Illyés Miklós. – A kajak­ozók még vízen vannak, de a thai-bokszolók, a teniszezők és a röplabdázók hamarosan visszatérnek.

Berecz Csaba


Átadóünnepség

A tervek szerint hivatalos átadó­ünnepségre is sor kerül majd, ez jelenleg még szervezés alatt áll, így az időpontja nem ismert. Valószínűleg szeptemberben lesz, azok után, hogy minden szakosztály visszaköltözik az MVSC ingatlanra.


MVSC pálya
Miskolc - A Miskolci VSC labdarúgó szakosztálya, annak csapatai felvételt hirdetnek 2005 és 2013 között született gyerekek részére. Érdeklődni és jelentkezni Fischer Csaba edzőnél lehet a 70/624-7978-as telefonszámon. A vasutasok szándéka, hogy jövőre NB-s bajnokságokban indítsák el csapataikat. ...

Hivatalos átadója még nem volt az MVSC pályának, létesítménynek
Miskolc - Tiszteletbeli társadalmi elnök segíti a Miskolci Vasutas Sport Club tevékenységét. A miskolci, dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodába szólt a meghívó, de csütörtök nem a városi sportiskoláról, hanem a szomszédvár MVSC-ről szólt a „nóta”. Ugyanis Illyés Miklós, a zöld-fehérek elnöke Hubay...

Így nézett ki a sporttelep a hét elején
Miskolc - A jelek szerint 22 hónap után visszatérhetnek az MVSC sportolói a Csokonai utcába. A Miskolci VSC sporttelep megújításáért több mint öt éve indult lobbi, amelynek kézzel fogható jele 2016. február 25-én bukkant fel, ekkor jelent meg a Magyar Közlöny 2016/24 számában az 1071/2016. (II. 2...

Csokonai úti stadion rekonstrukciója
Miskolc - Bajnoki címet szerezne a Miskolci VSC a labdarúgó megyei II. osztályban. Az elmúlt években nem arról szóltak a hírek a Miskolci VSC labdarúgócsapatának háza táján, hogy minden rendben lenne, ugyanis a gárda, a szakosztály nehéz körülmények, szűkös anyagi keretek között dolgozott. Most a...