MVLC vs. Honvéd – Pólós kérdés: ki veszi majd ki jobban a másik alapemberét?

Akt.:
Bowen (szemben) is sokat tehet a sikerért
Bowen (szemben) is sokat tehet a sikerért - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Szombaton 19 órától a Racionet Honvéd lesz a Pann­Ergy-MVLC ellenfele a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Túl vannak a férfi OB I csapatai az alapszakasz felén, a B-csoportban 7 mérkőzés után a PannErgy-Miskolci VLC együttese a negyedik helyen áll (amely pillanatnyilag felsőházi pozíciót ér).

Tíz-tizenötnél nem

– Két hete volt utoljára meccsünk, így ez a szünet lehetőséget adott arra, hogy csináljunk egy úgynevezett mini­alapozást – mondta lapunknak dr. Sike József, a miskolciak vezetőedzője. – Négy hónapja dolgozunk, jönnek a meccsek, és azért ennyi idő alatt bizonyos alap dolgok megkopnak, veszítenek belőlük a játékosok. Vagyis: ezeket vissza kell hozni, például az állóképességet. Eljöttek hozzánk a szentesiek, akikkel csütörtökön este és pénteken délelőtt is teszteltünk, jó hangulatú kétkapus tréningeket tartottunk. Nálam elv, hogy ilyenkor az eredményt nem számoljuk, a fontos az, hogy a játékos újra érezze a test-test elleni harcot, mert ugyan edzésen is csinálunk ilyen gyakorlatokat, egy idegen ellen mindez más.

Aztán amikor véget ért a péntek délelőtt, már csak a ma esti csata lebegett az MVLC-sek szeme előtt. A két alakulat szeptember 27-én Budapesten találkozott egymással, s akkor egy izgalmas meccsen született 11-11-es döntetlen.

– Biztos jól kivideóztak bennünket, és biztos abból indulnak ki, amit akkor nyújtottunk. Elsődleges elképzelésük az lesz, hogy centerünket, Sasa Misicet semlegesítsék – nyilatkozta dr. Sike József. – Nekünk is van egy ilyen emberünk, akinek a kivétele alapkérdés, ez pedig Szivós Marci… Ebben a játékban ugyancsak lényeges a kapusteljesítmény. Nálunk Csoma Kristóf szenzációsan védett Budapesten, de a Honvédnél ott van a kiváló kapus, Decker Attila. Na már most a kettejük között, legrosszabb esetben, nem lehet 10–15 százaléknál nagyobb különbség a védési hatékonyságot tekintve, mert az gólokban jelentkezik. Ezek a fontos elemek, a többi a felkészültség és az aznapi formán múlik majd.

Felesleges sírni

A szakemberrel tovább is beszélgettünk a Kőér utcai csatáról, amelyen a Honvéd „Gyárfása” 1 másodperccel a befejezés előtt egalizált. Mennyiben lehet még azon filozofálni, hogy akkor elúszott két pont? – kérdeztük dr. Sike Józsefet.

– Azon sírni a sportban, hogy mi lett volna, ha…, felesleges – szögezte le a vezetőedző. – Amennyiben megnézzük a tabellát, akkor látszik, hogy azzal a két egységgel sem lennénk még benn a felső házban, igaz, azon a minitabellán, amelyen mi vagyunk a Honvéddal és a négy közé kerülésre szintén esélyes BVSC-vel, jobban állnánk. De még az ég világon semmi sem dőlt el, ha most javítunk, akkor megelőzzük a Honvédot. Tisztában vagyok azzal én is, valamint a játékosok is, hogy ez egy nagyon fontos meccs, ám még minden előfordulhat, könnyen lehet, hogy csak az utolsó forduló fog dönteni a felső, illetve az alsó négyről.

Januártól végezhet

A PannErgy-MVLC keretében egyetlen olyan pólós van, akivel nem számolhat dr. Sike József, ez Szabó Roland. A hosszabb ideje sérült játékos lövő kezét megműtötték, és mostanában rehabilitáción vesz részt. Az előzetes kalkulációk alapján januártól végezhet majd teljes értékű munkát.

ÉM-MI