Életstílus

2010.04.07. 12:10

Ez a sikeres fogyókúra titka!

<p>Hogy képesek vagyunk-e lefogyni az nem attól függ, hogy mennyire szigorúan tartjuk be a diétát.</p>

A legújabb kutatási eredmények szerint nem attól függ, hogy mennyire lesz sikeres a fogyókúránk, hogy milyen szigorúan tartjuk be azt, hanem a génjeinktől.

A Stanford Egyetem kutatói 100 túlsúlyos nőt vetettek különböző fogyókúrás étrendek alá, miközben DNS-mintát vettek tőlük, hogy megvizsgáják azon génjeiket amik a zsír és szénhidrát feldolgozásáért felelősek. Ezt az eredményt összevetették azzal, hogy az egyes diéták mennyire voltak hatásosak nálunk. Kiderült: génjeink nagyban befolyásolják fogyási törekvésünk sikerét.

Dr Christopher Gardner, a kutatás vezetője mérföldkőnek nevezte a kutatási megállapításokat, ugyanis a fogyókúráknál eddig teljességgel figyelmen kívül lett hagyva a genetikai adottság. "Most hogy tudjuk, génjeink meghatározzák egy fogyókúra kimenetelét, előrébb léphetünk egyel mai társadalmi problémánk, a túlsúlyosság gondjának megoldásához." - nyilatkozta a kutató.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!