MVLC vs. BVSC – Kevés gól, nagy csata, döntetlen

MVLC vs. BVSC – Kevés gól, nagy csata, döntetlen
Miskolc – A BVSC volt a Pann­Ergy-MVLC ellenfele a férfi vízilabda OB I szombati játéknapján.

A B-csoport 7. fordulójában fontos meccset vívtak a miskolciak, akik siker esetén előnybe kerülhettek volna az ugyancsak a legjobb nyolcba igyekvő fővárosi vasu­tasokkal szemben. Bowen és Halek kivédett lövésével Szakonyi mutatkozott be a publikumnak, a harmadik hazai akciót azonban már Misic – centerben – gólra váltotta. A BVSC kétszer a kapufát találta telibe, aztán Bowen remekül tette be a játékszert montenegrói társának, Csapó eltüntette a vízben Misicet, az ötméterest pedig Halek értékesítette (2-0). Bő egy perccel később Török nem bírt Misiccel, az újabb büntetőből Bowen vágta a labdát a bal alsó sarokba. Jól zajlott a meccs ekkor a hazaiak számára, amin csak az rontott, hogy Pásztor előnyben szépíteni tudott (3-1).

Csoma: még fejjel is

Pólóban ritkán esik meg olyan, hogy egy teljes negyeden, 8 percen keresztül egyik csapat sem képes gólt szerezni, de ezen találkozó második felvonásában ez megtörtént. A nagy tét is bizonyosan belejátszott abba, hogy Vadovicsék pusztán a kapufát tudták ekkor „megsimítani”, az ellenfél pedig nem bírt a nagyszerű napot kifogó Csomával. Néhány helyzetben az összpontosítás nem volt megfelelő, de akadt olyan, aki elhamarkodottan lőtt, míg más egyszerűen rosszul passzolt.

mvlc-bvsc-vizilabdameccs09-st

Érezni lehetett a levegőben, hogy amelyik gárda képes innen elmozdulni, az begyűjtheti a győzelmet, azonban a mérleg sem itt, sem ott nem akart átbillenni. Csoma továbbra is szenzációs volt a miskolci kapuban, Pásztor M. kísérletét például – nem tudatosan – kifejelte. 3:04 perc volt még a harmadik játékrészből, mikor Halek pár rosszabb megoldás után betalált (4-1), rettenetesen örült neki, 2:36-nál pedig Török „ötösét” fogta Csoma. Ez az MVLC-seknek a legjobbkor jött, de Török hamar javított fórban (4-2). A BVSC még ebben a negyedben közelebb zárkózott, amikor Czigány nem hibázta el a büntetőjüket, ugyanakkor maradt a két találatnyi miskolci vezetés, mert 15 mp-cel a harmadik dudaszó előtt Bowen keze járt el pontosan (5-3).

Felértékelődő előnyök

Még nem lehetett azt hinni, hogy megvan az MVLC 3 pontja, ehhez legalább egy, de inkább két gólra szükség volt. A feszültséget tapintani lehetett az uszodában, nem tudtak higgadtan pólózni a játékosok, a házigazdánál ez kapufában, a vendégeknél eladott labdában, „széles” csavarban jelentkezett – a védekezéseket lehetett dicsérni. Már több mint 4 perc elment a negyedből, s az állás maradt, 3:22-nél Pásztor labdája becsúszott Csoma mellett a hálóba (5-4). Felértékelődtek a kiállítások, hogy abból ki tud eredményes lenni: a BVSC elrontotta a magáét, az MVLC is, Bowen ugyanis a lécet csattanózta. Csupán 20 mp volt a csatából, mikor Bowent küldték ki a bírók, a budapestiek a végsőkig kijátszották a helyzetet és Czigány egyenlített.

Az alapszakasz első körének hét meccsét 11 ponttal a negyedik helyen zárta a miskolci együttes, a visszavágók során „csak” annyi lesz a dolga, hogy ezt a pozícióját megőrizze, s akkor a csapat teljesítheti az előzetesen kitűzött célt a felső házba, az 1–8-ba való bekerülést.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-MVLC – BVSC-Zugló
5-5 (3-1, 0-0, 2-2, 0-2)

Miskolc, 250 néző. V: Rubos, Marnitz.

PannErgy-MVLC: CSOMA – MISIC (1), Bowen (2), VADOVICS (-), MILISIC (-), Halek (2), Jakab D. (-). Csere: Lukács Á. (-), Kincses (-), Hornyák (-), Lukács D. (-). Edző: dr. Sike József.

BVSC-Zugló: Szakonyi – CZIGÁNY (2), PÁSZTOR M. (2), Török (1), Létay (-), Csapó (-), Ambrus (-). Csere: Kovács P. (-), Várnai (-), Mátyok (-), Nagy (-), Szabó Bendegúz (-), Szabó Bence (-). Edző: Märcz Tamás.

Gól/emberelőnyből: 7/1, ill. 11/2

Gól/ötméteresből: 2/2, ill. 2/1

Sike József: – Remek mérkőzést játszottunk egy Európa Kupa 8 között lévő csapattal, amelyben egy kicsivel közelebb álltunk a győzelemhez. Egy-két helyzetben nem összpontosítottunk úgy, hogy meg is legyen a három pont. Semmi nem dőlt el, hét forduló még hátravan az alapszakaszból.

Märcz Tamás: – Nem gondoltam, hogy ilyen kevés gól esik a mérkőzésen. Az elején nagy előnyt adtunk a hazaiaknak, de a folytatásban védekezést váltottunk és ez a meccs végéig jól működött. Megérdemelten szereztünk egy pontot egy jó mérkőzésen.