MVLC: Véget ért az előszobás pólós korszak

Akt.:
MVLC: Véget ért az előszobás pólós korszak
MVLC: Véget ért az előszobás pólós korszak
Miskolc – A világ legjobb bajnokságába kerültek fel, állítja a PannErgy-MVLC szakmai vezetője.


Bár utolsó bajnoki mérkőzését vasárnap idegenben elveszítette, kétpontos előnnyel (a Tatabányai Vízmű lett a második) megnyerte a férfi vízilabda OB I/B 2014/2015-ös küzdelemsorozatát a PannErgy-Miskolci VLC együttese, amely ennek köszönhetően feljutott az első osztályba. Érthető, hogy a klubnál most mindenki boldog, ez alól a szakmai vezető, Bachner András sem kivétel.

– Vízilabda az elmúlt két évtizedben is volt Miskolcon, talán sokan ezt nem érzékelték, sportágat szerető játékosok tartották életben és néhány lelkes ember, edző – kezdte Bachner András. – Tizenhét éve, az 1998/1999-es évadban magam is edzője voltam az akkori OB I/B-s csapatnak, abban az időben csupán a minimális háttér volt meg, később azonban már az sem… De visszatérve a mostani időszakhoz: ahhoz, hogy az OB I/B-s szintet megüssük, el kellett kezdeni komolyabban dolgozni, ez 2011-ben történt. Az eredmények ismertek, mindig léptünk előre egy kicsit, az előző szezonban osztályozósok voltunk, most pedig sikerült megnyerni a bajnokságot.

Bizonyítási vágy, készségek

A szakmai irányító ezt követően így folytatta:

– Az igazán minőségi építkezést tavaly nyár óta számítom, amikor Bíró Attila érkezett hozzánk, mondom ezt annak ellenére, hogy az előtte lévő két szezonban nálunk dolgozó Binder Szabolcs is megtette a magáét – mondta Bachner András. – Viszont akkor úgy éreztem, lépni kell, Attila előtte már volt nálunk egy ideig, akkor még a sportiskola utánpótlását felügyelte. Bíztam az ő szaktudásában, éppen olyan periódusban volt, hogy az új-zélandi szerződése mellett segített összerakni a csapatot. Nehéz időszak volt ez is, hiszen nem könnyű olyan pólósokat találni, akik megfelelnek annak a magas követelményrendszernek, amelyet megállapítottunk. Meghatároztunk egy irányt, amely az volt, hogy nem három-négy nevesebb, idősebb embert hozunk, hanem inkább fiatal játékosokat, akik nem kapták meg a kellő lehetőséget, bizalmat más klubban, ezért van bennük bizonyítási vágy, a készségeik mellett. Szerencsére jól döntöttünk, összeállt a társaság, az egyetlen rutinos vízilabdázó Hegedűs István volt, aki már több OB I-es csapatban játszott. Attila távozása, Új-Zélandra való visszatérése után bekapcsolódott a munkába Szilágyi Péter, aki eredményesen vitte végig az elmúlt hét-nyolc hónapot.

Marad Szilágyi Péter

Itt megkérdeztük a szakmai vezetőt: Szilágyi Péterrel a kispadon kezdi-e majd el az ősszel az OB I-es bajnokságot a PannErgy-MVLC?

– Igen, vele, már megegyeztünk, egy plusz egyéves szerződést kötöttünk – közölte Bachner András. – Ennyi idő alatt fel kell építenünk egy jó, középmezőnyhöz tartozó csapatot. Ami nem lesz egyszerű feladat, mert a magyar OB I a világ legjobb, legkiegyensúlyozottabb bajnoksága, megelőzve még szerintem a sokak által nagyra tartott olasz élvonalat is.

A klub prominense a támogatókat is szóba hozta a beszélgetés során.

– Miskolcon a sportinfrastruktúrák fejlődésén kívül a városvezetés nagy hangsúlyt helyezett, helyez, s remélem, hogy helyezni is fog a minőségi sportágak támogatására – nyilatkozta Bachner András. – Úgy gondolom, egy előszobás korszak most lezárult a vízilabdában, innen csak a felfelé való építkezésben gondolkodunk. Köszönjük az eddigi támogatásokat a város, és nem utolsósorban a PannErgy Zrt. részéről. Amint azt első kézfogásunkkor megígértük, hogy jó munkát fogunk végezni, a jövőben is meg tudom ígérni, abban a reményben, hogy mellettünk maradnak és támogatni fognak minket abban, hogy elérjük a céljainkat.

– Molnár István –

 

A keret alakulásáról

Bachner András elmondta azt is, a keretből Bendes Viktor, Hegedűs István, Jakab Dániel, Kovács Zoltán, Major Martin és Somlai Tamás biztosan marad a továbbiakban is az együttes kötelékében, míg a többiekkel tárgyalásban állnak, az ő ügyük napokon belül lezárulhat.– Hegedűs Bence jelezte, családi okok miatt szeretne visszatérni Szentesre – folytatta a felsorolást Bachner András. – Shota Hazui visszamegy Japánba, mivel a válogatottjuk komolyan készül az olimpiát megelőző kvalifikációs tornára, és a japán szövetség hazarendeli az összes légiósát. Keresztúri Márton kettős igazolással volt nálunk Újpestről, szó volt a leigazolásáról, aminek örültem volna, de ez az egyetemi tanulmányainak megszakítását jelentette volna. A várható érkezőkről annyit: az egri kötődésű kiváló center, Takács János Ausztráliából tér haza, s lesz a mi vízilabdázónk, és a junior világbajnok, 19 esztendős Hornyák Olivér is vélhetően nálunk folytatja pályafutását. A szabályok módot adnak arra, hogy bizonyos számú légióst foglalkoztassunk, várhatóan ezt ki is fogjuk használni.Sporthírek