MVLC: Valics, az előnyök sikerre vezettek Debrecenben

Petkovic gólöröme a debreceni habokban
Petkovic gólöröme a debreceni habokban - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Miskolc – Idegenben szállt vízbe szerda este a Pann­Ergy-MVLC OB I-es férfi vízilabdacsapata.

A vízilabda OB I alsóházi, 9–16. helyért zajló rájátszás 4. fordulójában lejátszott Debreceni VSE – Miskolci VLC meccset a brüsszeli robbantások miatti egyperces megemlékezés előzte meg.

Fordítás a másodikban

Az első negyed első perceiben a DVSE kihagyott, elhibázott lövésekkel „jeleskedett”. Ellenben a másik oldalon: 3:21-nél a borsodiak egyik légiósa, Petkovic szabaddobásból eredményes tudott lenni (0-1). Nagyjából egy minutum múlva a debreceniek spanyol pólósa, Sergi Mora vette be a hosszú idő után visszatérő Valics ketrecét (1-1), majd hasonló helyzetből Hoppál a vendéglátónak szerzett vezetést. A miskolciak jól védekeztek ki egy emberhátrányt, aztán egy másikat is, de a lejárta után éppen Kincses jegyezte a harmadik cívis gólt (3-1). A hátrányon Petkovic faragott Njegovan passzát követően (3-2).

DI_dvse_miskolc-12

A második negyed kezdetén Njegovan egalizált (3-3) fórból, amelyet egy Valics-hárítás követett. Az MVLC is kapott előnyt, ezt Somlai remekül váltotta találatra, s máris fordult a meccs (3-4). A folytatásban maximálisan élt az újabb emberfölény adta lehetőségével a kellően agresszíven vízilabdázó PannErgy (Petkovic, 3-5), majd a menet felénél Sergi Mora hozta fel a DVSE-t egygólnyira. Hiába, mert rövidesen egy fórt Milicic átadását követően Hornyák fejezett be kiválóan (4-6). Utána nem voltak elég pontosak a csapatok, viszont Smitula próbálkozását Valics fogta 1 másodperccel a nagyszünetet megelőzően.

A folytatásban

A harmadik negyedben pörögtek a büntetések, de rontott a DVSE, valamint a Miskolc is. Sergi Mora próbálkozásánál Hegedűs blokkolt, egy szó nem lehetett az újonc játékára. Az ibériai játékos később korrigált (5-6), Kincses fórban nem tudott túljárni Valics eszén, majd Somlai akcióból vágta a hetedik borsodi találatot. Az ideges DVSE-nek nem ment, de a tavalyi 10. helyezettnél Pataki csak gólt lőtt (6-7). Az utolsó 19 másodperc előtt időt kért dr. Sike József, de visszatérve Njegovan kihagyta a helyzetet.

A befejező negyed még csak 29 másodperce ment, amikor Sergi Mora előnyből 7-7-re hozta együttesét. Nem hagyta magát azonban a látogató (Hornyák, 7-8), de még volt vissza bő négy perc, amikor már minden mozdulat hatványozottan számított. Gól nélkül, de harcosan teltek a másodpercek, hol a debreceni, hol a miskolci kezekben volt a játékszer. 6:29-től előnyben játszhatott a DVSE, ami leketyegett, de Kincses betalált (8-8). 23 másodperccel a végső dudaszó előtt, miskolci labdaszerzésnél az MVLC „időzött”: Njegovan asszisztjából Milicic bombázott a kapuba, s ezzel megérdemelten nyert a miskolci csapat!

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Debreceni VSE – PannErgy-Miskolci VLC
8-9 (3-2, 1-4, 2-1, 2-2)

Debrecen, 100 néző. V.: Kun, Petik.

Debreceni VSE: Lévai – Kállay (-), Pataki (1), Süveges (-), Szőke (-), Sergi Mora (4), Halek (-). Csere: Müller (-), Smitula (-), Hoppál (1), Kincses (2), Babay (-), Kuncz (-). Vezetőedző: Varga Tamás.

PannErgy-MVLC: Valics – Tóth M. (-), Hornyák (2), Somlai (2), Jakab D. (-), Milicic (1), Petkovic (3). Csere: Kovács Z. (-), Hegedűs (-), Njegovan (1), Madaras (-), Takács (-), Kerschbaum (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 14/2, illetve 6/4.

Gól/ötméteresből: 0, illetve 0.

Varga Tamás: – Amióta nem jutottunk be a felsőházba, mentálisan magunk alatt vagyunk.

Dr. Sike József: – Büszke vagyok a csapatra, mert a rájátszásban eddig mi gyűjtöttük a legtöbb pontot. Abban biztos vagyok, hogy a helyosztón fogunk még találkozni a Debrecennel.

hirdetés


hirdet�s