MVLC: Túl sok volt a bekapott gól

Akt.:
MVLC: Túl sok volt a bekapott gól
Budapest, Miskolc – Idei első bajnoki mérkőzésén vasárnap este Budapesten szállt vízbe a PannErgy-MVLC, és vereséget szenvedett.

A férfi vízilabda OB I A-csoport alapszakaszának 10. fordulójában vívta első 2016-os tétmeccsét az újonc miskolci együttes. Nagy tétje volt a találkozónak, hiszen a fővárosi vasutasok, sikerük esetén, szinte már biztosra vehették azt, hogy a csoportban a felső házban, négyesben zárnak, míg a borsodiak ugyanezen esélyüket tarthatták életben. A két csapat miskolci bajnoki meccsének hőse, a három büntetőt hárító Valics műtét után lábadozik, így Bendes állt a képzeletbeli gólvonal elé. 27 másodperc kellett a nyitó gólhoz, ezt Jakab D. szerezte akcióból, elhajlásból, aztán előnyből Pásztor egyenlített. A következő BVSC akciónál Petkovicék jól blokkoltak, majd az azt követőnél a kapufa volt a miskolci hálóőrrel. Az első MVLC-fór kimaradt, a borsodiak elég távol tudták tartani ekkor a fővárosiakat a kapujuktól. A második BVSC kiállítást kihasználta Milicic, aki a kapu bal oldalába lőtt, de ugyanilyen szituációból Pásztor sem hibázott (2-2). Petkovic nagy bombája után nem tudott hárítani Györke, később Czigány egalizált, így 3-3-mal zárult az első negyed.

Jót nyújtottak

A második felvonásban – Török révén – ismét kihasznált egy emberelőnyt a budapesti gárda, a vendégek egy rossz ejtéssel jelentkeztek. Kicsivel ezt követően a kék sapkás miskolciak is belőtték a kapufát, majd blokkot találtak. Az újabb fórból Njegovan pattintott váratlanul (4-4), abszolút tartotta magát az MVLC, amely hátrányban határozottan bekkelt. Bendes kapott löketet fejre, védekezésben ekkor jót nyújtottak a látogatók. Milicic labdája megpattant egy kézen, aztán a hálóban landolt, akik ezzel újra vezetettek, amit Czigány egy távoli lökettel egyenlített ki. A slusszpoén azonban Takácsé volt, aki majdnem félpályáról lett eredményes 1 mp-cel a fél­idő vége előtt.

Kilenc találat

Kapust cserélt a BVSC a folytatásra, Létay pedig gólt lőtt (6-6). Milicic a kapufára ejtett, az ellenakcióból pedig Pásztor fordított az álláson. Somlai a felső lécet találta telibe, Petkovicnak viszont gyorsan eljárt a jobb keze előnyben (7-7). Páros kiállítás után Török labdája landolt a léc alatt, aztán ugyanő volt okos, szemfüles (9-7). Czigány harmadik „fája” előnyben már azt jelentette, hogy innen nagyon nehéz lesz, lehet a visszakapaszkodás az MVLC-nek. Hegedűs hozta vissza kettőre együttesét, nagyobb reményt Hornyák adott egy ficakos góllal. A meccs első büntetőjét Létay nem hagyta ki, mínusz kettővel várta a befejező negyedet a PannErgy.

Ebben Petkovic tüzelt a rövid felsőbe (11-10), aztán egy újabb, de érvénytelen miskolci gól után Csapó nem maradt adós. Njegovan olvasta jól azt, hogy kissé kinn tartózkodik Szakonyi (12-11), a kétgólos különbséget Létay állította vissza. 2:19-cel a vége előtt Csapó döntötte el a mérkőzést (14-11), Njegovan még szépített, de ezzel a vereséggel elúszott a felső házi tagság.

– Molnár István –

Jegyzőkönyv

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló – PannErgy-Miskolci VLC
14-12 (3-3, 2-3, 6-3, 3-3)

Budapest, 200 néző. V.: Kun, Petik.

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló: Györke – Czigány (3), Csapó (2), Török (3), Létay (3), Kovács (-), Pásztor (3). Csere: Szakonyi (k), Ambrus (-), Mátyok (-). Vezetőedző: Marcz Tamás.
PannErgy-Miskolci VLC: Bendes – Hornyák (1), Kovács Z. (-), Somlai (-), Jakab D. (1), Milicic (2), Petkovic (3). Csere: Tóth M. (-), Kerschbaum (-), Njegovan (3), Takács (1), Hegedűs (1). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 8/5, illetve 9/4.
Gól/büntetőből: 1/1, illetve 0.

Marcz Tamás: – Presztízsmeccs volt számunkra ez a ma esti mérkőzés. Egymásnak feszültek az erők, sok gól, sok kiállítás született, a védelmek nem voltak annyira stabilak. A minimális terv a 8 közé jutás volt, de vannak még elképzeléseink.
dr. Sike József: – Azért kaptunk ki ma este, mert sok gólt kaptunk, ennyi találattal két meccset lehet elveszíteni, nem egyet. Nem tudtunk bravúrt hozzátenni a mérkőzéshez, és ráadásul a BVSC egy pontosabb és rutinosabb csapat.
Sporthírek