MVLC: túl sok lövés tévesztette el a célt

MVLC: túl sok lövés tévesztette el a célt
Pécs, Miskolc – A férfi OB I alsóházi rájátszásában szombaton idegenben szállt vízbe a PannErgy-MVLC.

A 9–16. helyért zajló rájátszás 6. fordulójában lebonyolított meccsen Milicic nyitotta a gólok sorát Baranyában, aztán nem késett sokat a válasz, a hazaiaktól Rakonjac köszönt be emberelőnyből. A PVSK szerb légiósa továbbra is formában volt, ő szerzett vezetést a dunántúliaknak, amelyet Jakab D. egalizált. Tóth M. harcolt ki egy fórt a miskolciaknak, ám az időkérést követően Petkovic elhibázta a lehetőséget. Két perccel a negyed lejárta előtt Rakonjac akcióból érte el saját maga és csapata harmadik találatát.

A harmadik a kapusoké

A második felvonás kezdetén Tóth P. és Somlai próbálkozását is hárította az ellenfél kapusa, ám előbbi kevéssel ezután javított, így 4-2-re lépett meg a házigazda. A Hegedűssel szemben elkövetett szabálytalanság miatt fórban pólózhatott a borsodi együttes, Njegovan nem élt az alkalommal, viszont maradt a labda a vendégeknél, és Somlai már nem hibázott. Pécsi akciót követően, amely kimaradt, az egyenlítésért támadhatott dr. Sike József edző legénysége, meg is oldotta a csapata, jelesül centerben Hegedűs (4-4). Huszonöt másodpercig maradt minden így, ugyanis Rakonjac ezen a napon alig tudott rontani, ekkor sem tette, és ez az ötödik gólt jelentette a Pécsnek. Utána szerzett labdák és támadóhibák váltogatták egymást, de elpuskázott emberelőny is volt. Csacsovszky A. belső pozícióból mozgott úgy, hogy a vendégek nem tudták levédekezni, s máris visszaállt a kétgólos pécsi vezetés (6-4). A harmadik negyedre fordulva nem lehetett sejteni, hogy kikről fog szólni ez a menet, de mint kiderült, nagyon jó periódust kapott el a ketrec előtt mind Kósik, mind pedig Valics. Már több mint öt perc elment ebből a játékrészből, amikor Njegovan szabad­dobásból meg tudta rezegtetni a pécsiek hálóját.

Bevágott büntetők

A negyedik negyedben Somlai előnyből döntetlenre hozta a meccset, amivel felcsillant a remény arra, hogy egy megfelelő hajrával begyűjtse a győzelmet a miskolci alakulat. Azonban „beleszólt” Csaba és Lajkó az ezirányú tervekbe, amivel 5:26 perccel a dudaszót megelőzően két „fával” meglépett az egész találkozón nagyon akaró PVSK. Njegovan ötméteresből hamar visszahozta a látogató esélyeit (8-7), de Opacak kezdte visszanyomni a vereség felé az MVLC-t. 1:50 volt még a meccsből, mikor Hegedűs I. harcolta ki az újabb büntetőt az újoncnak, Njegovan ezt is biztos kézzel értékesítette (9-8). Rakonjac – fórból – jegyezte a baranyaiak tizedik gólját, hatvan másodperccel később Petkovic ugyan egyre csökkentette a hátrányt, de ennyi jutott már csak a Sike-legénységnek, a találkozót megnyerte a PVSK.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PVSK-Mecsek Füszért – PannErgy-­Miskolci VLC
10-9 (3-2, 3-2, 0-1, 4-4)

Pécs, 150 néző. V.: Csanádi, Marjay.

Pécsi VSK: Kósik – Csaba (1), Tóth P. (1), Csacsovszky A. (1), Csacsovszky E. (-), Rakonjac (5), Krizsán (-). Csere: Horváth Zs. (-), Stojcic (-), Macsi (-), Opacak (1), Lajkó (1), De Blasio (-). Vezetőedző: Lukács Gergely.

PannErgy-MVLC: Valics – Tóth M. (-), Somlai (2), Kerschbaum (-), Jakab (1), Milicic (1), Petkovic (1). Csere: Madaras (-), Hornyák (-), Kovács Z. (-), Hegedűs (1), Njegovan (3), Takács (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 7/4, illetve 7/1.

Gól/büntetőből: 0, illetve 2/2.

Lukács Gergely: – Büszke vagyok a csapatomra, mert nem csak oroszlánként küzdöttünk, hanem helyenként jól is vízilabdáztunk. Tavaly augusztusban egy hosszú utat kezdtünk meg, amelyet szeretnénk becsülettel befejezni.

Dr. Sike József: – Huszonkilenc lö­vé­sünk­ből kilenc gólt szereztünk, ez­zel nem lehet Pécsen nyerni. Boldog va­gyok, hogy a magyar női és férfi válogatott is kijutott az ötkarikás játékokra.

hirdetés


hirdet�s