MVLC: Történelmi első bajnoki pont a BL-es Eger ellen

Akt.:
MVLC: Történelmi első bajnoki pont a BL-es Eger ellen
Miskolc – Hevesi riválist fogadott szombaton a PannErgy-MVLC férfi-­pólócsapata.


Az OB I alapszakaszának 13. fordulójában az addig veretlen, Bajnokok Ligája-résztvevő ZF Eger látogatott az ugyancsak nemzetközi kupás PannErgy-MVLC-hez a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodába. Az esélyek nemcsak ezen tény miatt szóltak a látogatók mellett, de a hazai szakvezető egy elszánt, és végletekig küzdő csapatot ígért a hevesiek ellen. Mérkőzés előtti hír volt a borsodiak részéről, hogy Vadovics Viktor és Nagy Ádám is szerződést hosszabbított a klubbal.

mvlc-eger-05-aj

Bomba a ficakba

Az első akciók kimaradtak itt is, ott is, de aztán Bowen szépen lőtt az egri kapuba (1-0). Remekül bekkeltek a házigazdák, így a Dabrowski csapat ebben a szakaszban gólképtelen volt. Közel három és fél perc után Kovács G. hamar kihasznált egy fórt (1-1), aztán Vadovicsot sürgette a támadóidő, nem is tudott jól célozni a szélről. A következő előnynél is ő lehetett volna a befejező, csak éppen blokkot kapott. Támadásban nem volt kellő kreativitás, egy újabb (már letelt) elpuskázott miskolci fór is ezt bizonyította. A ZF is kapott ilyen lehetőséget, amivel már élt Vlachopoulos (1-2).

A második negyedben az első 6 az 5 elleni lehetőséget kihasználta Berta, aki Milicic­től kapta a passzt (2-2). Milicic saját kapuja előtt szépen blokkolt, de a csapat hátsó „tevékenységével” összességében eddig nem volt gond. Az MVLC megint előnyben akciózhatott, Bowen pedig a a jobb ficakba bombázott (3-2). Csoma védett a kapuban, de Kuzmenko támadóhibát követett el, amit persze, hogy Hosnyánszky megbüntetett (3-3). A felvonás felénél Halek engedte el a jobbost, a szép lövésből szép találat lett (4-3). Hárai csinált kiállítást Lukáccsal szemben, Angyal egalizált (4-4). Remek játék után Nagy Á. húzta a labdát az egri kapuba (5-4), Vlachopoulos fórból alakított 5-5-re.

mvlc-eger-12-aj

Csoma-parádé

A harmadik felvonásban is jól dolgoztak hátul a csapatok, a házigazdánál Csoma is hozzátett a meccshez. Már letelt három perc ebből a negyedből, de gól nem jött össze egyik gárdának sem. 4:16 percnél nem állt még fel a hazaiak védelme, ezt Hárai használta ki (5-6). Misic és Cuckovic ment pihenni „párosban”, ezután Berta próbálkozott, második aznapi góljával 6-6 állt az eredményjelzőn. Utána ismét előtte adódott lehetőség, de Mitrovic a helyén volt. Jó mérkőzést vívtak a felek, izgalmasat, és ami fontos: abszolút partiban volt a házigazda. Az utolsó momentum Csoma hárítása volt, emberhátrányban.

A befejező negyedre is megmaradt az óriási küzdelem, Rasovic nem tudott túljárni Csoma eszén. 6:32 volt az összecsapásból, Vadovics előnyből, bal kézzel dobott gólt (7-6), felsejlett, hogy ebből még egy jó eredmény is lehet. Motiváltan pólózott az MVLC, miközben állítólag Misic volt szabálytalan… Hosnyánszky csavarral sem tudta mattolni Csomát, aki nagy formában védett. Előnyt puskázott el a PannErgy, Vlachopoulos a rövidet célozta be jól (7-7). 2:05 volt még, Bowen nagyon bevarrta a labdát szabaddobásból (8-7), Kovács G. pedig nagy nehezen, süllyedés közben egyenlített (8-8). 39 mp-nél Misicnél láttak támadóhibát a játékvezetők, Hárai centerben lőtt, de Csoma hárított. Az MVLC, amióta felkerült az OB I-be, először szerzett pontot az Eger ellen, egy kiváló összecsapáson.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – ZF Eger 8-8 (1-2, 4-3, 1-1, 2-2)

Miskolc, 300 néző. V.: Mucskai, Dodog.

PannErgy-MVLC: Csoma – Nagy Á. (1), Bowen (3), Vadovics (1), Sánta (-), Milicic (-), Halek (1). Csere: Misic (-), Kuzmenko (-), Lukács D. (-), Berta (2), Hornyák (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

ZF Eger: Mitrovic – Rasovic (-), Hosnyánszky (1), Kovács G. (2), Cuckovic (-), Vlachopoulos (3), Hárai (1). Csere: Avramovic (-), Decker Á. (-), Angyal (1), Bedő (-). Vezetőedző: Dabrowski Norbert.

Gól/emberelőnyből: 5/11, ill. 4/14

Gól/ötméteresből: 0, ill. 0

Dr. Sike József: – Ami az előző meccsek után benne maradt a csapatban, azt most maximálisan kijátszotta. Igazságtalan lett volna a sors, ha ma nem szerzünk pontot, az egyet mindenképpen megérdemeltük.

Dabrowski Norbert: – Mi vettünk el pontot Miskolctól, ők azt játszották, amit tudnak, az erényeiket jól kidomborították. Ez egy jó eredmény most, annak ellenére, hogy a mi keretünk erősebb. Teljesen igazságos a döntetlen.