MVLC: Tizenegy gól különbség nincs, de nyerni kell(ene)

MVLC: Tizenegy gól különbség nincs, de nyerni kell(ene)
Miskolc – Szombaton 19 órától PannErgy-MVLC – Debrecen OB I-es pólómeccs Miskolcon.

A miskolci élvonalbeli vízilabda együttesnél a hétközi történés az volt, hogy Vadovics Viktor a magyar-, míg a csapatkapitány, Sasa Misic a montenegrói válogatottban lőtt két gólt Világliga összecsapáson, előbbi a hollandok, utóbbi a szerbek ellen.

– A hírek, a jó hírek természetesen begyűrűznek közvetett módon is csapathoz, hiszen együtt, egy szekeret tolunk – mondta minderre dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Mindkét válogatott nyert, a győzelem picit talán a mi sikerünk is, s bár egyik szövetségi kapitány sem hangoztatja direkt módon, vélhetően megvannak elégedve a munkánkkal. Nagy Ádám az utolsó pillanatban maradt ki a szűkítésnél, de Marcz Tamás szerint látjuk még őt a keretben. Misicék nem Belgiumot verték, hanem az aktuális olimpiai bajnokot, a 2015-ös világbajnokot, amivel megnyílt a lehetőségük, hogy riválisukat megelőzve bejussanak a döntőbe.

Még nem érték el

A bajnokságról: az MVLC múlt szombaton a Ferencvárossal játszott, idén már hatodszor, s csupán két góllal (7-9) maradt alul. A következő erőpróba ma 19 órától következik, a Debrecen a vendég a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

– Már nem szerda-szombat ritmusban dolgozunk, hanem szombat-szombatban, jobban kell figyelni a kondicionális és az úszó részre – tette hozzá dr. Sike József. – Az összes Ferencváros elleni mérkőzés arra volt jó, hogy lemértük, hol tartunk egy hat olimpiai bajnokot és több jó játékost a soraiban tudó csapathoz képest. Szombaton voltunk a legközelebb hozzájuk, kiderült, lehet keresnivalónk, de még nem értük el őket. Egyelőre nem olyan csúcsot kell megmászni, ami megmászhatatlan… Azt, hogy soha nem érünk fel hozzájuk, nem lehet kijelenteni, de ahhoz kell a céltudatos munka a továbbiakban is. A mi célunk az ötödik hely, ahhoz, hogy ezt elérjük, van több út is. A Debrecen ellen, az első közös, ottani meccsen 21-10-re nyertünk, de ilyen meccsünk még egyszer nem lesz. Minden csapat életében van egy-két negatív mérkőzés, a DVSE részéről ez volt, a mi részünkről más, korábban. Az biztos, hogy ekkora különbség nincs köztünk, egy hajtós, rakkolós, odafigyelős találkozóra számítunk. A debreceniek egy játékossal többen lesznek, mint otthon, ám a tabellán elfoglalt helyezés, a tavalyi szereplés, és az idei céljaink miatt a ,,kötelező győzelem” kategóriába kell sorolni ezt az összecsapást.

Pihenő: kétszer 3 nap

Ezen fordulót követően – további Világliga meccsek miatt – három hét szünet következik a bajnokságban, csak április 14-én ugranak medencébe újra a csapatok, az MVLC majd Szolnokon. A miskolciak tervezett programja erre az időszakra: a most szombati találkozó után csak szerdán lesz újra tréning, március 30-ára, péntekre kétkapus edzés van betervezve a Vasassal. Szabadnap lesz március 31., április 1., április 2., keddtől, április 3-tól indul ismét a munka, a válogatottak azonban csak később, az utána következő héten érkeznek vissza.

ÉM-MI