MVLC: tizedikként végeztek újoncként

Akt.:
MVLC: tizedikként végeztek újoncként
Miskolc – A férfi OB I 9. helyéért zajló párharc második összecsapását szerda este Miskolcon rendezték.

A PannErgy-Miskolci VLC és a debreceniek közötti csata első felvonását a múlt hét végén a Hajdúságban bonyolították le, akkor a Debreceni VSE nyert, és mert a párharc az egyik fél két sikere esetén befejeződik, a kérdés az volt: ki tudják-e vívni a mindent eldöntő harmadik meccset a miskolciak? A házigazdánál ezúttal is hiányzott a korábbi BL-győztes szerb Marko Petkovic, akinek gipszben van a bal keze egy sérülés miatt, és ezért csak a partról beszélgetett a vízben lévő társaival.

Döntetlen a felénél

A meccs első emberelőnyét a vendégcsapat kapta, de Valics jól védett, Milicic pedig középen jól védekezett a kipattanó labdánál. A hazai alakulat kapufát jegyzett, aztán Kovács Z. és Milicic nem tudta fogni centerben Kincsest (0-1). Njegovan kevéssel később távolról egyenlített, máris jobb lett a hangulat az uszodában. Hornyák csak az oldalhálót lőtte ki, az ellenakcióból Müller volt eredményes, majd Kállay fórból (1-3). Támadásban kicsivel pontosabb volt ekkor a Debrecen, viszont Somlai labdája – emberelőnyös helyzetben – valahogy csak túljutott a válogatott kerettag Lévain. Ha Jakab szerencsésebb, és nem a kapufán landol a labdája másodpercekkel a kisszünet előtt, egál is lehetett volna az első felvonás vége, de nem lett.

A második menet elején újabb emberelőnyt használt ki a DVSE (Pataki), Lévai meg egy közeli miskolci ziccert hatástalanított. Viszonylag pörgős volt a mérkőzés, ebben a periódusban szétszakadt a medence, viszont a tiszta helyzetek kimaradtak. Egészen addig, amíg Milicic nem pöckölte be a játékszert a hajdúsági hálóba (3-4). A házigazda túl sokat kereste a lehetőséget előnyben, de amikor az már lejárt, Nje­govan egyenlített (4-4). A kék sapkás látogatók elpasszolták magukat 6 az 5-ben, a következő akciónál pedig Süvegest kiválóan szerelték a miskolciak. A félidőig hátralévő 42 másodpercben a vezetésért támadott a Pann­Ergy, ám három próbálkozás is kimaradt.

mvlc_debrecen_01

A harmadik negyed kezdetén Valics érzett rá egy bejátszásra, ám később Süveges becsapta és az ellenkező sarokba bombázott (4-5). Jakab a kapufára ejtett, a közönség legnagyobb bánatára, persze, hogy a válaszakcióból Kincses gólt lőtt. Jakab előnyből remek húzással továbbította a labdát a DVSE hálójába (5-6), amit egy-egy labdaszerzés követett. Aztán Madaras szerezte meg a játékszert okosan, 2:07-tel a játékrész vége előtt dr. Sike József kért időt, de csapata hibázott. Varga Tamás is „időzött” fórnál, 1:28-nál, Szőke is megszerezte aznapi találatát (5-7).

A befejező felvonásra fel volt adva a lecke a kétgólos hátrányban lévő MVLC-nek, ám 1 perc 7 másodperc alatt két támadást is kivédekezett a vendég gárda, igaz, hasonlóan tett a pályaválasztó is, kicsit bővebb intervallum alatt. Sergi Mora szerelte rutinosan Milicicet, előbbi nagyon elmérte csapata akciójánál a miskolci kaput. Négy perc volt vissza, amikor még 5-7-en álltak a felek, a kapusokat lehetett dicsérni. Megúszott a DVSE, Kincses triplázott (5-8), ekkor 3:07 volt a befejezésig és már gyakorlatilag eldőlt minden. Milicic távolról szépített, majd még két hazai próbálkozás után lepergett az idő. Ezzel a DVSE-győzelemmel eldőlt a csata, a debreceniek végeztek a 2015/2016-os bajnokságban a 9., a miskolciak pedig a 10. helyen.

-Molnár István-


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Debreceni VSE
6-8 (2-3, 2-1, 1-3, 1-1)

Miskolc, 250 néző. V.: Birri, Csizmadia.

PannErgy-Miskolci VLC: Valics – Tóth M. (-), Hornyák (-), Hegedűs (-), Somlai (1), Jakab D. (1), Milicic (2). Csere: Madaras (-), Kovács Z. (-), Kerschbaum (-), Njegovan (2), Takács (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Debreceni VSE: Lévai – Kállay (1), Kincses (3), Süveges (1), Szőke (1), Sergi Mora (-), Halek (-). Csere: Müller (1), Hoppál (-), Kuncz (-), Pataki (1). Vezetőedző: Varga Tamás.

Gól/emberelőnyből: 5/2, illetve 9/4.

Gól/büntetőből: 0, illetve 0.

Dr. Sike József: – Ma visszajöttünk a párharcba, de Petkovic hiányát nem bírtuk ki. Gratulálok a csapatomnak az első történelmi miskolci OB I-es bajnokságban elért 10. helyhez és a 31 ponthoz.

Varga Tamás: – Ezekre a meccsekre már nehéz felkészülni, látszódott, hogy mind a két csapat várja a bajnokság végét, de azért még mind a kettő becsületesen harcolt. Köszönöm a fiúknak az egész évet, sajnos, csak kilencedikek lettünk, nagyobb szerencsével végezhettünk volna pár helyezéssel előrébb.

Az egyik fél két sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-0, a Debreceni VSE javára.