MVLC: tévés meccsen az FTC otthonában

Akt.:
Bravúr lenne, ha ponthoz jutnának
Bravúr lenne, ha ponthoz jutnának - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Szerdán 16 órától a Ferencváros vendégeként játszik bajnoki mérkőzést a PannErgy-MVLC vízilabdacsapata.


Az elsőosztályú férfi pólóbajnokságban hétközi összecsapás következik a miskolci együttes számára, amely az alapszakaszban, a B-csoport 6. fordulójában az FTC-PQS Waterpolo vendége lesz a Népligetben, 16 órától. A borsodiak legutóbb, október 22-én az egyik legjobb honi alakulattal, a ZF Egerrel csatáztak a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában és 10-7-es vereséget szenvedtek.

Nézhetőek a meccseik

– Analizáltuk, kielemeztük azt a mérkőzést, s arra jutottunk, hogy a létszámfölényes szituációkkal nem jól sáfárkodtunk, merthogy a statisztika szerint nyolc fórból egyet sem lőttünk be – vázolta mindezt dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Mi következik ebből? Az, hogy az ilyen helyzetekben jobban kell koncentrálni. Ugyanakkor: dicséretes, ahogyan a csapat harcolt a medencében, amiért utólag is megérdemlik a gratulációt a játékosok. Az Eger ellen ki lehet kapni, a világ nem dőlt össze amiatt, mert első alkalommal veszítettünk a bajnokságban.

A mostani körben az a Ferencváros lesz a rivális, amellyel az MVLC (amely tavaly újonc volt) nem találkozott a 2015/2016-os küzdelemsorozatban, hiszen az alapszakaszban nem voltak egy csoportban, és utána a rájátszásban sem.

– Elérkezett ez a történelmi pillanat is, hogy megmérkőzünk a Fradival, amire eddig a sorsolás szeszélye folytán nem volt mód – tette hozzá dr. Sike József. – A köztelevízió sportcsatornája ebben a szezonban már másodszor adja a mérkőzésünket, tavaly négy alkalommal láthatott bennünket a széles nyilvánosság, és ezen meccsek után olyan pozitív jelzések voltak, melyek szerint egész nézhető találkozókat hoztunk, azokon is, amelyeken kikaptunk. Nem vagyunk megelégedve önmagunkkal, a nevünk mellett lévő tíz pont ellenére sem, de megfelelő az önbizalom a játékosokban és bennem is.

Közelebb a stílus

A trénernek megemlítettük: a Ferencváros nagyjából Eger szintnek felel meg, úgyhogy nagy bravúr lenne, ha ponttal, vagy netán pontokkal térnének haza…

– Kezdjük a legfrissebbel: a Ferencváros az elmúlt hét végén, pénteken, szombaton és vasárnap Olaszországban, Nápolyban az Euro Kupában három selejtező-mérkőzést vívott, és megverte a spanyol Terrassát, a francia Payst, valamint az olasz Canotteri Napolit is, amivel bejutott a legjobb nyolc közé – sorolta dr. Sike József. – A másik, nézzük meg a névsorukat: Stefan Mitrovic szerb kapás oldali lövő, olimpiai bajnok idén Rio de Janeiróban, de kétszeres világ és kétszeres Európa-bajnok. Madaras Norbert kétszeres olimpiai bajnok, Varga Dániel szintén olimpiai bajnok, Szirányi Balázs már spanyol válogatott, 2014-ben Bajnokok Ligája győztes a Barcelonetával, Tóth Márton, aki végig a válogatottal készült, éppen csak lemaradt az ötkarikás játékokról…

Minden csapatrészben nagyon komoly erőt képviselnek, bár a játékstílusuk jobban közel áll hozzánk, mint az egrieké. Lehet, tovább partiban tudunk velük lenni, mint a ZF-el, ám egy drámai meccshez száz százalékhoz közeli teljesítmény kell. Kicsit már előre is nézünk, mert szombaton itthon egy fontos rangadó vár ránk a BVSC ellen, és azt nem szeretnénk, ha most bárki olyat csinálna vagy olyanba menne bele, amely miatt kiesne erről az összecsapásról.

– Molnár István –