MVLC: Nyolcvan-kilencven százalékra késztetnék a magasan lévőket

Akt.:
A világ egyik legjobb csapata ellen játszanak a miskolci pólósok
A világ egyik legjobb csapata ellen játszanak a miskolci pólósok - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A ZF Eger a miskolciak vendége szerdán 19 órától a Dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Tizennyolc nap szünet után folytatja a férfi OB I-es bajnokság alapszakaszát a PannErgy-Miskolci VLC csapata. Dr. Sike József vezetőedző a legutóbbi, Szeged elleni hazai összecsapást követően úgy fogalmazott, hogy ezt az időszakot egy „mini” alapozásra használják majd fel.

– Ez így is történt – mondta az Észak-Magyarországnak az MVLC szakvezetője. – Háromhetes turnusban dolgoztunk, az első két hétben úgy, mint a nyári felkészülés során, kemény alapozó tréningeken vettek részt a játékosok és persze volt vízilabda is. Az első héten 3 kilométernél többet úsztunk, utána levettük 2500 méterre a penzumot, az utolsó héten viszont már nem mentünk 2 kilométer fölé. Próbáltuk újraépíteni az állóképességünket, a gyorsaságunkat, miközben vívtunk két edzőmérkőzést a Szentessel, ami nagyon jólesett mindenkinek. A Magyar Kupa csoportselejtezőjén éreztem, hogy annak a bizonyos hullámnak az alján vagyunk, de ezen a perióduson sikeresen túllendültünk, legalábbis én így látom.

Nincs gyenge pont

A miskolciak számára a mostani, hevesiek elleni találkozóval kezdődik el az alapszakasz második, visszavágós köre. A bajnoki nyitányon, szeptember 23-án az egriek otthon 13-7-re nyertek, igaz, a harmadik negyedet a vendég borsodiak hozták 5-3-ra.

– Az Eger markánsan megmutatta azt a Magyar Kupában, hogy ha kijátssza magából azt, ami benne van, akkor itthon a Szolnokon kívül nem sok csapat tudja megfogni – fogalmazott dr. Sike József. – Egészséges önbizalommal várjuk ezt a meccset, egy sportoló számára ünnep kell legyen, hogy olyan játékosok ellen küzdhet, akiket sorolok: Biros Péter 3-szoros olimpiai bajnok, világ legjobb játékosa 2008-ban, Hosnyánszky Norbert olimpiai- és világbajnok, Hárai Balázs, a mai világ vízilabdázásának egyik legjobb centere, Milos Cuk, a világbajnok szerb válogatott egyik legjobb játékosa, Szivós Márton világbajnok, aztán a többiek, Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Bedő Krisztián, Lőrincz Bálint, Boris Vapenski, a kapuban a szintén világbajnok Branislav Mitrovic, igaz, Zalánki Gergő éppen operáció előtt áll… Itt nincs gyenge pont, ezek a pólósok a vízilabdapiacon magasan kvalifikált játékosok, és az ember, bizonyos szempontból örül is annak, hogy ellenük küzdhet. Egy ilyen csapattal szemben nem szégyen a vereség, itt már az komoly fegyvertény, ha elér valaki egy tisztes vereséget, hogy 80–90 százalékos erőbedobásra készteti ezeket a vízilabdázókat. Ettől függetlenül lehet, hogy drámai mérkőzésünk lesz, de azt egy szóval sem kiejtve, hogy győzelmi esélyeink lennének. Csak arra gondolok, hogy az Eger igen erős terhelés alatt van, hiszen a bajnokság mellett érdekelt a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában is, s emiatt talán fáradtabbak lesznek, mint a bajnokság első mérkőzésén. Számunkra igazából az ezt követő, december 5-i, Kaposvár elleni miskolci találkozó lesz a fontos, láthatjuk majd most, hogy mi lehet elég az ő újbóli legyőzésükhöz.

Lesz idő pihenni

A miskolciaknál korábban volt egy beteg (Milos Milicic) és egy sérült (Hegedűs István) is, ám a vezetőedző szerint előbbi szépen gyógyul, panaszmentes, és utóbbi is rendelkezésre áll. A pólósok közül négyen (Tóth Máté, Hornyák Olivér, Kovács Zoltán, Alexandar Njegovan) ott voltak a gárda első Komjádi kupás meccsén, illetve várhatóan csütörtökön is vízbe szállnak (erről bővebben keretes írásunkban), ezért megkérdeztük azt dr. Sike Józseftől, hogy fizikálisan mennyire bírják ezt a terhelést a fiatalok.

– Négy egészséges, erős fiatalemberről van szó, akiknek utána csak jövő szombaton lesz a következő meccsük, így lesz idejük kipihenni a fáradtságot, vagyis részükre ez a két mozgalmas nap belefér. Másabb lenne, ha a héten, november 28-án újra bajnokit játszanánk, de ez nem áll fenn… – tette hozzá az együttes trénere.

– Molnár István –

A vízilabda OB I A csoportjának állása

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 7 7 – – 103-37 21

2. ZF-Eger 7 6 – 1 97-48 18

3. BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 8 4 1 3 77-78 13

4. Szeged Diapolo 7 4 – 3 74-68 12

5. PannErgy-MVLC 7 2 1 4 60-78 7

6. Valdor Szentes 7 2 1 4 56-86 7

7. Kaposvári VK 8 1 1 6 49-85 4

8. EBP Tatabánya 7 1 – 6 51-87 3

hirdetés


hirdet�s