MVLC: Nem csupán egy bajnoki találka

Lőrincz jó teljesítménye is kell a sikerhez
Lőrincz jó teljesítménye is kell a sikerhez - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A középszakasz 4. fordulójában szombaton 15.30-tól hazai csatát vív a PannErgy-MVLC.

A férfi Világliga/Európa Kupa-selejtező utolsó játéknapján, a hét elején a Málta elleni idegenbeli találkozón (24–8-as győzelem) három miskolci pólós is szerepelt a magyar válogatottban.

Nem mindegy, hogy mit mutatunk magunk felé és a pólós társadalom felé.” dr. Sike József

– Csoma két negyedet védett, Bedő és Nagy Á. pedig a mezőnyjátékosok között vette ki aktívan a részét a győzelemből – mondta lapunknak dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Örvendetes, hogy három emberünk volt ott ezen a meccsen, a magyar válogatottság az magyar válogatottság, teljesen mindegy, hogy mi a tét és ki az ellenfél.

A saját árnyékuk

Az MVLC a középszakaszban eddig egygólos vereséget szenvedett Egerben, biztos sikert aratott idegenben a Budapest Honvéd ellen, aztán egy újabb egygólos vereség jött a Ferencvárossal szemben.

– Az első és a harmadik mérkőzés, ahol top 4-es csapat volt az ellenfél, azt mutatja, hogy már képesek vagyunk ilyen szintű csapatok ellen is a jó teljesítményre, nyerhetnénk is akár, de még nem tudjuk átlépni a saját árnyékunkat – jelentette ki dr. Sike József. – Ahhoz, hogy ilyen tudású riválisokat megverjünk, még precízebb, még hibamentesebb játékra van szükség. Illetve lehetőleg hullámvölgy nélküli teljesítmény, amiért, ha van, már megfizet az ember ugyanúgy, mint egy kihagyott ziccerért, egy könnyű kapott gólért vagy egy emberelőnyért, illetőleg egy ötméteres kimaradásáért.

Éles csata volt

A mostani körben, az A-csoport (1–8. hely) 4. fordulójában a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában 15.30-tól a BVSC-Zugló lesz a miskolciak ellenfele.

– Ez a mérkőzés nem csupán egy bajnoki meccs – közölte dr. Sike József. – Az előző két szezonban ugyanis ez a két csapat küzdött az európai kupaindulást érő 5. helyért: tavalyelőtt mi voltunk a jobbak, tavaly ők, tehát a közös külön meccsünk 1–1-re áll ebben a tekintetben. Ebben az évadban már összekerültünk a Magyar Kupa elődöntőjében, ahol egy éles csatát vívtunk, de a végén nyerni tudtunk. Hasonlóra számítok most is, a két klub presztízscsatájában ez lesz az egyik állomás. Az tény, hogy jelenleg 12-vel van több pontunk, mint a BVSC-nek, de az eredmény mégsem mellékes, mert nem mindegy, hogy mit mutatunk magunk felé, valamint a magyar vízilabdás társadalom felé. De azért sem, merthogy majd ki milyen attitűddel megy majd bele az esetleges, május közepi csatába. Még él a remény arra, hogy bekerüljünk az első négybe, de ahhoz minden olyan pont kell, ami megszerezhető. Éppen emiatt nagyon elszántak vagyunk a szombati mérkőzéssel kapcsolatban is.

ÉM-MI


Egy hazai gól a vendégek hálójában
Miskolc - A Ferencvárossal játszott szombaton pályaválasztóként a PannErgy-MVLC pólócsapata. A férfi OB I felsőházi (1–8. hely) rájátszásának 3. fordulójában hazai találkozót vívott a miskolci együttes a hétvégén. A PannErgy-MVLC vendége az a Ferencváros volt, amelyet korábban ugyan meg tudott...

Vismeg Zsombor (balról)
Miskolc - Még nincs tizenhat éves, de már gólt dobott az OB I-ben. Bizonyára örökké emlékezetes marad a szerdai OB I-es, Budapest Honvéd elleni idegenbeli összecsapás Vismeg Zsombor számára. A PannErgy-Miskolci VLC fiatal pólósa ugyanis a mérkőzésen megszerezte pályafutása első élvonalbeli talála...

Nagy Ádám (5) kétszer talált a Honvéd kapujába
Miskolc - Hétközi bajnoki meccset játszott szerdán a PannErgy-MVLC férfi pólósgárdája. A felsőház (1–8. hely) 2. fordulójában szerdán este a Budapest Honvéd Kőér utcai uszodájában ugrott vízbe a miskolci OB I-es csapat. Az első fordulóban mindkét együttes veszített – a Pann­Ergy-MVLC Egerben, a H...

Lőrincz ezúttal nem szerzett gólt
Miskolc – A hét végén idegenben ugrott vízbe a miskolci élvonalbeli pólógárda. A férfi vízilabda OB I felsőházi (1–8. hely) rájátszásának első fordulójában annak az Egernek az otthonában játszott a PannErgy-Miskolci VLC alakulata, amely az elmúlt tíz bajnokságból hármat megnyert. A vendégeknél eg...