MVLC – Mint a csoportban: a négy közé is az Egerrel

Miskolc–Eger kupameccset már rendeztek az idén
Miskolc–Eger kupameccset már rendeztek az idén - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A szomszéd hevesiekkel játszik a Pann­Ergy-Miskolci VLC a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Az élvonalbeli miskolci pólócsapat történelmet írt idén szeptember 23–24-én, amikor a férfi Magyar Kupa egyik csoportselejtezőjéből (amelyet Miskolcon, a dr. Kemény Dénes Városi Sport­uszodában rendeztek meg) továbbjutott, hiszen miskolci vízilabda-együttes korábban soha nem volt képes ilyenre. Dr. Sike József vezetőedző alakulata bő hat héttel ezelőtt 6-5-re verte a Kaposvári VK-t, 12-10-re a Vasas Plaketet, 25-7-re az Újpesti VSE-Margitszigetet és csak a ZF-Egertől kaptak ki 8-4-re – akik mögött másodikként kerültek be a legjobb 8-ba.

A további építkezésre

A Magyar Vízilabda Szövetségben hétfőn készítették el a negyeddöntő párosításait, úgynevezett „vaksorsolással”, vagyis bárki bárkit kaphatott. A PannErgy-MVLC-t újra összehozta a sors a szomszédvár egriekkel.

– Már annak is nagyon örültünk, hogy tovább tudtunk lépni, többek között a 18-szoros bajnok Vasas legyőzésével – mondta lapunknak Bachner András, a PannErgy-MVLC szakmai vezetője, aki hétfőn a klubot képviselte a sorsoláson. – A szerencse nem kedvezett nekünk, hiszen azt az Egert kaptuk, amellyel már találkoztunk egyrészt a csoportselejtezőben, másrészt a bajnokság első körében és amely a Bajnokok Ligájában szerepel. Az erőviszonyok alapján gyakorlatilag egy olyan pár van, amelyben nem tűnik egyértelműnek a helyzet a továbbjutás szempontjából, ez a Szeged – Honvéd csata. Ezzel persze nem azt akarom jelezni, hogy nem tesz majd meg mindent a csapat azért, hogy jól szerepeljen, sőt a legjobb tudásunk szerint akarunk küzdeni, tisztes helytállást ígérünk, de: ezt a párharcot elsősorban a további építkezésre akarjuk használni, a hevesiek számára pedig remek felkészülés lesz a nemzetközi sorozatra. Az esélyeinket tovább csökkenti az, hogy az első mérkőzést ellenfelünk uszodájában rendezik, az Egernek nemcsak arra van sansza, hogy velünk szemben továbblépjen, hanem akár a végső sikerre is. A negyeddöntő első mérkőzését november 26-án, szombaton, a második meccset december 2-án, pénteken vagy egy nappal később, szombaton játsszuk.

ÉM-MI


Vízilabda: MK-sorsolás

A Magyar Kupa negyeddöntőinek párosításai

  • A-Híd-OSC-Újbuda – BVSC-Zugló
  • Contitech-Szeged-Diapolo – RacioNet-Honvéd
  • ZF-Eger – PannErgy–Miskolci VLC
  • Szolnoki Dózsa-Közgép – Ferenc­város-PQS Waterpolo