MVLC: Megbotlott a kuparésztvevő

Akt.:
A Bowen-szituáció miatt még lehet folytatás
A Bowen-szituáció miatt még lehet folytatás - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A hétvégi, idegenbeli bajnoki összecsapáson mindössze három gólt dobott az MVLC.

A nemzetközi sorozatban is még érdekelt miskolciak egy hosszú idegenbeli szereplés, és ezzel együtt járó utazás után újra OB I-es meccset vívtak, és a fáradtság ellenére remélték, hogy hozni tudják a tatabányai találkozót, a sikerért járó pontokat. Kihagyott vendéglehetőség után, 6:47 percnél, az első negyedben máris büntetőhöz jutott a hazai gárda, és Francsics nem is hibázta el. 5:06-nál Halek nevéhez fűződött az MVLC első gólja, akcióból, aztán Fazekas emberfórból 2-1-re alakította az állást. Sokat hibázott a PannErgy, de azért a Tatabánya második ötméteresét Francsics kihagyta.

A második felvonásban sem tudott támadásban előrébb lépni a látogató, sorra maradtak ki a helyzetek, Milicic és Kuzmenko kísérletét is fogta Jászberényi, aki a mérkőzés végén 80 százalékos mutatóval zárt. De visszatérve: semmilyen helyzetből, semmilyen szituációból nem ment a gólszerzés, igaz, a Tatabányának sem, vagyis a kapusokat lehetett elsősorban dicsérni produkcióikért, és persze a védőmunkát. Főleg a házigazdáét, amely egy félidő alatt csak egy találatot engedélyezett az esélyesebb MVLC-nek.

Bowen nem játszhat

A harmadik játékrész elején Francsics ismét eredményes volt (3-1), amit követtek a kihagyott borsodi lehetőségek. Misic ugyan hozta a kiállításokat, a fórokat a csapatnak, csakhogy ezekkel nem tudott élni a vendéggárda. Tizenöt másodperccel a negyed vége előtt Kuncz kapott büntetést, ismét 6 az 5-ben akciózhatott a Pann­Ergy, és egy másodperccel a dudaszó előtt Berta beküldte a labdát a hazai kapuba (3-2). Hosszú gólcsendet tört meg a pólós, több mint 13 perc után kellett újra beírni miskolci gólt, ami azért a korábbiakban nem volt szokványos.

Ekkor már érezni lehetett, nem biztos, hogy ezúttal van annyi a fejben fáradt Miskolcban, hogy nyerni tud, bár az egy találatnyi hátrány nem volt ledolgozhatatlan. A befejező felvonásban, 6:02-nél össze is jött az egyenlítés, Bowen szerzett gólt, magához képest igen későn, de jól jött (3-3). Kolarik a „soros” tatabányai ötméterest nem hagyta ki (4-3), majd Jászberényi pillanatai következtek. Az utolsó percben járt az óra, amikor Francsics akcióból 5-3-ra módosította az állást, aztán Bowen lőtt szabaddobásgólt, ami közben – a bírók szerint – az előtte való mozdulattal sérülést okozott, így a találat érvénytelen lett. A légiós pedig ezzel a mozdulattal, illetve döntéssel, az azzal járó eltiltással a következő két meccsről kizárta magát. Kolarik még bedobta az újabb büntetőt, amivel 6-3-ra nyert a házigazda a formán kívül pólózó Miskolccal szemben, amely rossz statisztikai adatokat mutatott fel ezen a szombat délutánon, többek között azt, hogy 26 lövésből csak 3 gólt tudott elérni, illetve katasztrofális volt az előnyök kihasználása.

Óvott az MVLC

A mérkőzés azonban nem ért véget – a zöld asztalnál folytatódik. A vendégek ugyanis műhiba (Bowen visszavont találata és az ellene ítélt brutalitás) miatt, erre hivatkozva megóvták a bajnokit, és újrajátszást kérnek. A klub az alábbiakat közölte vasárnap: „Óvásunkat a mai napon elküldtük a MVLSZ versenybizottságának, a vízilabda-szövetség elnökének, Kemény Dénesnek és az alelnöknek, Molnár Tamásnak. Az írásos anyag és a felvétel tárgyi bizonyíték reméljük, hogy az illetékeseket teljes mértékben meggyőzi arról, hogy egy műhiba történt.”

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Tatabánya – PannErgy-Miskolci VLC
6-3 (2-1, 0-0, 1-1, 3-1)

Tatabánya, 300 néző. V.: Mucskai, Németh.

Tatabánya: Jászberényi – Szabó B. (-), Katonás (-), Francsics (3), Márkus (-), Fazekas (1), Máthé (-). Csere: Kalanovics (-), Kuncz (-), Hoppál (-), Kistamás (-), Kolarik (2), Szentesi (-). Vezetőedző: Zantleitner Tamás.

PannErgy-MVLC: Csoma – Dőry (-), Bowen (1), Sánta (-), Milicic (-), Halek (1), Lukács (-). Csere: Kuzmenko (-), Hornyák (-), Berta (1), Nagy Á. (-), Jakab (-), Misic (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 1/5, ill. 1/14

Gól/büntetőből: 3/4, ill. 0

Zantleitner Tamás: – Titkon reméltük, hogy a nagy menetelésben fáradt lesz a Miskolc, ez leginkább a pszichés oldalon látszódott. Bravúrosnak tartom, hogy egy Európa Kupában szereplő csapatot le tudtunk győzni.

Dr. Sike József: – A második áldozatát hozta a kupaszereplés, az első az OSC volt, a második mi. Teljesen megérdemelten nyert a Tatabánya, mert fejben szinte nem voltunk a meccsen, ennek köszönhető az is, hogy rengeteg emberelőnyt kihagytunk. Remélem, minél hamarabb átjutunk a holtponton.