MVLC: Megbetegedések miatt elmarad

Akt.:
Nem utaznak Debrecenbe
Nem utaznak Debrecenbe - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Debrecenben ugrott volna szombaton medencébe a PannErgy-MVLC pólógárdája.

A hét közben, szerdán sikeresen oldotta meg a soros feladatot a Pann­Ergy-Miskolci VLC OB I-es férfi vízilabda csapata: Misicék idegenben, a fővárosi Komjádi uszodában 12-6-ra nyer­tek a VasasPlaket ellen a B-­csoport 4. fordulójában, így továbbra is veretlenek. A meccs nem volt annyira könnyű, amint azt a végeredmény mutatja, ugyanis az angyalföldiek amíg tudták, tartották magukat, ám a második félidőben már kijött az, hogy melyik együttesnek erősebb jelenleg a játékosállománya, ugyanis a harmadik negyedet 3-0-ra, a negyediket 4-2-re nyerte az MVLC.

A munkát hétfőn reggel folytatjuk, majd kedden délben elutazunk Nagyváradra.” Dr. Sike József

Gyógyulást kíván

A hétvégi, ötödik körben ismét ,,házon kívül” szálltak volna vízbe Bedőék, ma 19 órától Debrecenben, a DVSE vendégeként. Csakhogy: tegnap kiderült, hogy a hajdúságiaknál sokan megbetegedtek, és emiatt a mérkőzés elhalasztását kérték a Magyar Vízilabda Szövetség versenybizottságától. A testület a szükséges dokumentumok beérkezése után úgy határozott, hogy mindezen kérést akceptálja, s így a meccset egy későbbi, egyelőre nem ismert időpontban rendezik meg.

– Majd meg kell egyeznünk az új időpontról, aminek nyilván nem lesz akadálya – tette hozzá dr. Sike József, a Pann­Ergy-MVLC vezetőedzője.

– A magam és a csapat nevében minél hamarabbi gyógyulást kívánok a megbetegedett debreceni vezetőknek és játékosoknak.

A PannErgy egyébként már 12 pontos a bajnokságban, míg a hajdúságiak az eddigi négy meccsükön 9 pontot gyűjtöttek, azt követően, hogy kikaptak a Tatabányától (7-8), legyőzték az UVSE-t (8-7), a VasasPlaketet (13-10), illetőleg a Kaposvárt (11-8).

A miskolciak szakvezetőjét megkérdeztük, hogy mindezek tükrében hogyan módosul(t) a programjuk.

– Pénteken két tréninget tartottam, a szombat és a vasárnap pedig pihenőnap lett a játékosok számára – árulta el dr. Sike József. – A munkát hétfőn reggel folytatjuk, majd kedden délben elutazunk Nagyváradra, együtt készülünk, együtt kétkapuzunk a házigazdákkal. Szerda késő este érünk haza, és onnantól kezdve itthon leszünk a pénteki, szintén debreceni kupameccsre való elutazásig.

Magyar Kupa: korábban

Amint arról már írtuk, a Pann­Ergy-MVLC gárdája a Magyar Kupa negyeddöntőjében éppen majd a Debrecen ellen játszik egy oda-visszavágós párharcot. A kiírás alapján a hivatalos játéknap november 17. és 18. ám a két klub egy-egy nappal előrébb hozta a meccseket. Vagyis a felek először november 16-án, pénteken 19.30-tól a debreceni uszodában mérkőznek, a visszavágót másnap, november 17-én, szombaton 19 órától rendezik a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában.

MI