MVLC: Még tovább álmodhatnak

Akt.:
MVLC: Még tovább álmodhatnak
Miskolc – Az őszi évad utolsó meccsét a hétvégén játszotta a miskolci pólócsapat.

A férfi vízilabda OB I A csoport alapszakaszának 9. fordulójában szombaton késő este a kaposvári együttest fogadta a PannErgy-MVLC gárdája. Fontos meccs volt ez a hazaiak számára, akik siker esetén még álmodhattak az első négybe kerülésről. Kihagyott somogyi helyzettel indult a találkozó, de a miskolci kezdeményezés is megakadt a centerbejátszás után, és a második akciót is elrontották a fehér sapkások. Jakab viszont a harmadik támadásból a kapu jobb oldalába lőtt, Szécsi semmit sem tehetett. Hornyák szerelése megérte a tapsot, az elől ragadt Nikolov löketét hárította Valics. Milicic passza után Hornyák volt kegyetlen, jól játszott a házigazda, miközben Milicic is betalált (3-0). Kovács O. szépített, Polovics távolról viszont nagyon elmérte a kaput.

Petkovic büntetőjébe ugyan beleért Szécsi, de a labda a hálóban kötött ki (4-1), majd Sántavy centerben gyengécske kísérletre volt képes. Petkovic ejtése után a játékszer a kapufán landolt, Somlai bombáját követően viszont a kezek között a kaposvári hálóban kötött ki a labda (5-1).

A kapufán végződött

A második negyed elején Hornyák kapott középen ismét remek passzt, nem is hagyta ki a ziccert. Palotás lövését Valics könnyedén hárította, nagyon nem ment a Kaposvárnak. Berta gyatrán fölé pattintotta a lasztit, de azért még nem lehetett nyugodt az MVLC. Ötmétereshez jutott a KVK, Berta kihasználta (6-2). Az első előny miskolci oldalon kimaradt, de büntető lett a vége, amit Szécsi kivédett. A következő támadásnál azonban nem jött ki túl jól a kapus, Petkovic pedig átemelte rajta a labdát (7-2). Kovács O. második találata jelentette a harmadik kaposvári gólt, majd az újabb hazai fór után a kapufán csattant a labda.

mvlc2

A harmadik felvonás kezdetén megkapta a harmadik előnyt a PannErgy, ám ross­z átadás miatt lövésig sem jutottak. A Kaposvár azonban támadásban továbbra is gyengélkedett, viszont Szécsi ekkor jól védett. Az újabb borsodi emberelőnynél időt kért dr. Sike József, Hornyák belül megkapta a labdát és elsüllyedt vele. Az ötödik fórt Hegedűs I. már nem rontotta el, ugyanilyen esélyt a vendégek is kaptak – Valics tudta, mit kell tennie. Aztán Szécsi indított hosszan, kapustársa fülelte le a játékszert. A kaposváriak a következő fórjukat rosszul játszották meg, Njegovan meg hasba lőtte Szécsit. Aztán másodszor, távolról már kegyetlen volt a légiós (9-3), és ezzel el is dőlt ez a meccs.

Milicic tüzelt

Az utolsó negyedben nem Szécsi védett a somogyiaknál, a medence széléről próbált meg még valamit tenni. A kapufák továbbra is játékban voltak, vagyis az újabb gólra, gólokra várni kellett. Egészen addig, amíg egy megúszás után Hegedűs a tisztán lévő Milicicnek passzolt, ő meg az üres kapuba tüzelt. Ekkor már lelketlen volt a Kaposvár, amely az egész mérkőzést tekintve alulmúlta önmagát. A hajrában kihagytak egy fórt a miskolciak, nem így a sötét sapkások (10-4). A hazai váltókapus, Bendes is fogott egy labdát, aztán még egyet.

Biztosan nyert az MVLC, az újonc másodszor is megverte a tavalyi hetedik helyezettet, így továbbra is álmodhat a felsőházi tagságról. A bajnokságban, az Eb miatt hosszabb szünet következik, folytatás január 30-án.

– Molnár István –

Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Kaposvári VK
10-4 (5-1, 2-2, 2-0, 1-1)

Miskolc, 200 néző. V.: Vogel, Székely.

PannErgy-MVLC: Valics – Tóth M. (-), Hornyák (2), Somlai (1), Jakab (1), Milicic (2), Petkovic (2). Csere: Bendes (k), Kovács Z. (-), Kerschbaum (-), Hegedűs (1), Gros (-), Njegovan (1), Takács (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Kaposvári VK: Szécsi – Kovács O. (2), Berta (2), Nikolov (-), Dobos (-), Juhász-Szelei (-), Polovics (-). Csere: Krémer (k), Palotás (-), Klinovszky (-), Sántavy (-), Vindisch (-). Játékos-edző: Szécsi Zoltán.

Gól/emberelőnyből: 6/1, illetve 3/1.

Gól/büntetőből: 2/1, illetve 1/1.


dr. Sike József: – Ismertük a Kaposvár nehézségeit, hogy nincs uszodájuk és vannak sérültjeik. Ezért szerencsés helyzetben voltunk és ezt ki tudtuk használni, nincs ilyen különbség a két csapat között. Ezzel a győzelemmel könnyebb lesz karácsony után visszajönni. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk.

Szécsi Zoltán: – Sajnos, törvényszerű volt a mai vereségünk, október 23-a óta nem volt uszodánk, csak az elmúlt napokban tudtunk normálisan edzeni. Ma bármit csináltunk, semmi sem sikerült, sajnálom a játékosokat. Mostantól megpróbáljuk feltölteni a csapatot majd a folytatásra, és már lehet készülni a következő bajnokságra is.
További hírek a Sport kategóriából