MVLC: Legyőzik-e saját magukat?

Mindkét csapat nagyon szeretné az ötödik helyet kiharcolni és az ezzel járó nemzetközi kupaszereplést megszerezni
Mindkét csapat nagyon szeretné az ötödik helyet kiharcolni és az ezzel járó nemzetközi kupaszereplést megszerezni - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Az első mérkőzést rendezik meg Budapesten szombaton délután az ötödik helyért zajló párharcban.


Április 25-én, a Racionet Honvéd elleni 8-3-as győzelemnek köszönhetően 7-1-re nyerte az egyik fél hét pontjáig tartó csatát az 5–8. helyért zajló rájátszásban a Pann­Ergy-Miskolci VLC OB I-es férfi-vízilabdacsapata. Bowenék ezután várták, hogy a Debreceni VSE vagy a BVSC-Zugló lesz az ellenfelük a bajnokság utolsó szakaszában, az 5. helyért: utóbbi lett, ugyanis a fővárosiak túlléptek a hajdúságiakon.

Meccsekkel készültek

– Tizenhét nap volt a két mérkőzés között, persze előre nem lehetett tudni, hogy a továbbjutás hány mérkőzésen sikerül, de a BL-forduló miatt sem volt játéknap – fogalmazott dr. Sike József, az MVLC trénere. – Ilyen hosszú időszakot megfelelő edzésmunkával kitölteni szinte lehetetlen, hiszen a játékosok kiesnek a ritmusból, ráadásul a szezon hajrájában, ezért felkészülési meccseket játszottunk: előbb a Nagyváraddal, aztán a Ferencvárossal, a héten pedig a Kaposvárral.

A szakvezető azt is ecsetelte, hogy a bajnokság szakaszainak teljesen más a célja, más az alapszakasznak, más a középszakasznak, a rájátszás első körének, illetve magának a helyosztónak.

– Az utolsó fázisnak mindenki tiszta lappal indul, nem érdekes, hogy korábban hány ponttal előzte meg az ellenfelét, vagy éppen hányszor kapott ki tőle. Itt, most már a kijavíthatatlan, tétes meccsek jönnek, ilyeneket mi játszottunk ebben az évadban, például a nemzetközi kupában, például a Volgográd ellen – szögezte le dr. Sike József.

Nyolcvanat-kilencvenet

Az MVLC és a BVSC szombaton 17 órától kezdi az egyik fél két sikeréig tartó csatát, mégpedig a budapestiek pályaválasztása mellett – akik eddig kétszer megverték a miskolciakat.

– Gratuláltam nekik mindkétszer, de visszautalnék a korábban elmondottakra: ez a jelenlegi párharc szempontjából nem számít – sorolta dr. Sike József. – Lehet az, hogy most mi nyerünk kétszer, és lehet az is, hogy ismét ők. Pontosan tudtuk, tudjuk, hogy miért sikerült az a két mérkőzés úgy a mi szempontunkból, ahogy, hogy hol és mit hibáztunk, hogy különböző okok miatt nem hoztuk ki magunkból azt, amit tudunk, a BVSC pedig erőn felül játszott. Szerintem. Tehát a kérdés az, legyőzzük-e saját magunkat, kiteszünk-e az asztalra egy minimálisan nyolcvan-kilencven százalékos teljesítményt.

A szakvezető az ötödik hely fontosságáról, jelentőségéről is szót ejtett:

Motiváltak

– Nagy rangja van, hiszen a negyedik helyezett mellett az ötödik szerez még jogot az Európa Kupában való indulásra. Itt a lényeg a jog szó – hangoztatta dr. Sike József. – A BVSC korábban már volt ötödik, amit mi megszereztünk tőlük. A mi célunk ennek a megvédése, a zuglóiak pedig el-, vissza akarják venni. Tehát mi motiváltak vagyunk, de a vasutasok is. Ez a pozíció a legkifizetődőbb a magyar pólóban, mert az első négytől kevesebb költségvetésből is meg lehet csinálni az európai kupa­indulást.

– Molnár István –


Az eddigi idei közös csaták

Felsőház 4. forduló (2018. március 11., Miskolc)

  • PannErgy-MVLC – BVSC-Zugló 11-12 (4-4, 3-3, 0-2, 4-3)

Felsőház 8. forduló (2018. április 21., Budapest)

  • BVSC-Zugló – PannErgy-MVLC 11-10 (2-2, 2-5, 4-1, 3-2)