MVLC: Kicsivel több lett közte, mint amennyire a mester gondolt

Akt.:
MVLC: Kicsivel több lett közte, mint amennyire a mester gondolt
Miskolc – A ZF Eger volt szerda este az élvonalbeli miskolci férfi pólócsapat vendége.

Miután az újonc nincs azon a szinten, mint a Bajnokok Ligája-résztvevő és korábbi 3-szoros bajnok hevesiek, így gyakorlatilag csupán annyi volt a kérdés, hogy a még elfogadható, hét-nyolc gólos vereségen belül tud-e maradni a házigazda az élvonalbeli férfi pontvadászat alapszakaszának 8. fordulójában – a bajnokság nyitókörében ezt el tudta érni az MVLC (akkor 7-13 lett a végeredmény). Mivel Egerből is érkezett egy maroknyi szurkolótábor, és a miskolci nézők is odatették magukat, jó hangulatban úszhattak először a labdára a felek.

Nehezebben ment

A gólgyártást Cuk nyitotta, nagyon kinézte magának a jobb felső sarkot, a következő vendégakciónál centerben szerelték Hárait a hazaiak, majd újra. Az élcsapatok ellen eddig nehezebben ment a helyzetkialakítás a borsodiaknak, ez most sem volt másképp, miközben Angyal is „beköszönt” Valicsnak. Az előbbi tételre Milicic cáfolt rá egy szép lökettel, ám Bedő azonnal válaszolt (1-3). Kapufa itt is, ott is született, dr. Sike József vakarta a homlokát egy rossz megoldás után. Emberhátrányban Valics védett, később Njegovan szerelte szabálytalanul a megúszó Szivóst, a 3-szoros olimpia bajnok, miskolci születésű Biros P. a bal felsőbe küldte a labdát a büntetőből.

Jól oldotta meg

A második negyed Szivós fóros találatával indult, Njegovan ugyanilyen szituációból küldte a labdát az egri hálóba (2-5). Vapenskire lassan érkezett ki a blokk, ez hiba volt, Petkovic próbálkozása ugyanakkor nem állította nagy próba elé Mitrovicot. Erdélyi jegyezte a hetedik hevesi gólt, nem sokkal ezután a lyukas védekezést Angyal D. használta ki (2-8). Milicic remekül mozgott be a ZF ketrece elé, jól is oldotta meg a szituációt, aztán Erdélyi löketét fogta Valics, kevéssel ezután azonban Biros B. labdája túlcsúszott rajta (3-9). Egy bejátszást ártalmatlanítottak a pályaválasztók, Jakab D. pedig kihagyott egy büntetőt. M. Cuk – el kell ismerni – csodálatosan ejtett, a félidő utolsó támadását az MVLC vezette, előnyt kaptak, és lepergett a még hátralévő 4 másodperc.

MVLC-Eger-08-aj

Esélye sem volt

Somlai kapufázott a harmadik 8 perc elején, hátrányban újfent a hazai hálóőr volt a legjobb helyen. Védekezésben ekkor egálban voltak a csapatok, ezért nem születtek újabb gólok. Erdélyi törte meg a csendet, ez idő tájt már mindkét oldal a cserekapusaival (Bendes, illetve Csoma) harcolt. Petkovic érte el a negyedik miskolci találatot, míg Lőrincz a rövidet nézte ki (4-12). Előnyben Petkovic tudott eredményes lenni, Hegedűs I. aztán megszerezte az MVLC addigi első nem légiós gólját. Biros P. úgy ejtett, hogy Bendesnek esélye sem volt, a miskolci akciónál centerben Takács mattolta Csomát. Szivóshoz íródott fel együttese 14. találata, ezt a menetet döntetlenre hozta a PannErgy.

A befejező negyedben Lőrincz és Vapenski „sarkozott” (7-16), Bendes pedig bemutatott egy bravúrt. Az Eger annyira még komolyan vette a meccset, hogy ne engedje feljönni a házigazdát, amely azért hibázgatott, igaz, hátul kevesebbet. Hosnyánszkyval is lövettek egy gólt a társak, így tíz lett közte. Reális végeredmény született, Angyalék ennyivel mindenképpen jobbak az újoncnál.

– Molnár István –


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – ZF Eger
7-17 (1-4, 2-6, 4-4, 0-3)

Miskolc, 250 néző. V.: Németh, Rubos.

PannErgy-MVLC: Valics – Tóth M. (-), Hornyák (-), Somlai (-), Jakab D. (-), Milicic (2), Petkovic (2). Csere: Bendes (k), Kerschbaum (-), Kovács (-), Hegedűs (1), Njegovan (1), Takács (1), Gros (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

ZF Eger: Mitrovic – Angyal (2), Lőrincz (2), M. Cuk (2), Szivós (2), Vapenski (2), Hárai (-). Csere: Csoma (k), Biros B. (1), Hosnyánszky (1), Erdélyi (2), Bedő (1), Biros P. (2). Vezetőedző: Dabrowski Norbert.

Gól/emberelőnyből: 7/3, illetve 8/3.

Gól/büntetőből: 1/0, illetve 1/1.


Dr. Sike József: – Ma alulteljesítettünk, mert a tervezett nyolc gól helyett tízgólos vereséget szenvedtünk, de igazából ennyi van a két csapat között. A támadásaink befejezései nem sikerültek annyira, ha ott jobbat hozunk, akkor meg lehetett volna az a különbség, amelyre gondoltam.

Dabrowski Norbert: – Jól szolgálta a Barcelona elleni meccsre való felkészülésünket ez a mérkőzés. A Miskolc is nagyon komolyan vette a találkozót, még nagy különbségű hátrányban is, és ezért hálásak vagyunk nekik. Sok sikert kívánunk számukra a folytatásban.

hirdetés


hirdet�s