MVLC: Itthon nyolccal, ott annyival nem!

Akt.:
MVLC: Itthon nyolccal, ott annyival nem!
Miskolc – Szolnokon játszik szombaton a PannErgy-Miskolci VLC a férfi vízilabda OB I-ben.

Válogatott mérkőzések miatt hosszabb szünet volt a honi élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokságban, legutóbb három hete voltak összecsapások. A küzdelem most folytatódik, a PannErgy-Miskolci VLC gárdája szombaton 16 órától a Szolnoki Dózsánál vendégszerepel a felsőházi rájátszás utolsó előtti, 7. fordulójában.

Mindenki feltöltődve

A miskolciak nem csak külső szemlélői voltak a válogatott eseményeknek, hiszen Vadovics Viktor és Nagy Ádám a magyar-, Sasa Misic a montenegrói, míg Alex Bowen az Egyesült Államok nemzeti együttesével szerepelt nemzetek közötti mérkőzéseken.

– Bowen úgy érkezett vissza, mint akinek ötös találata volt a lottón, ugyanis a Világliga összevont óceániai-amerikai-ázsiai selejtező csoportjában, Új-Zélandon az első helyet szerezték meg, megelőzve a nagy esélyes ausztrálokat, Japánt és Kazahsztánt – sorolta dr. Sike József, a miskolciak vezetőedzője. – Vagyis ők ott lesznek az oroszországi nyolcas döntőben, csakúgy, mint Sasa Misic Montenegróval, ők a románokat verték meg a csoportjukban, számukra kedvező arányban és ezzel megelőzték a szerbeket. A magyar válogatott is ott lesz, és ugyan a spanyolok elleni találkozón Vadovics és Nagy Á. nem vett részt, de kerettagok voltak. Ez olyan, hogy ha valaki egyszer cipelt egy széket, ugyanolyan tagja a csapatnak, mint más. Vagyis mindenki feltöltődve, pozitív élményekkel jött vissza, nincs leszakadt farzsebű játékosunk.

A realitás talaján

A tréner a közben itthon edzőkkel kapcsolatban elmondta: egy komoly alapozást végeztek, benne kondicionális- és úszóprogrammal, közben kedden és szerdán Nagyváradon játszottak három edzőmeccset (Bowen és Misic közben itthon könnyített edzésmunkát végzett). Dr. Sike József a szolnoki fellépésről így nyilatkozott:

– A kérdés az, mennyire vagyunk a csúcsformától, ugyanis a jövő héten lesz egy sorsdöntő meccsünk a BVSC-vel, idegenben – jelentette ki a szakvezető. – Meg kell nézni, miben vagyunk gyengébbek, mennyire vagyunk frissek, hogy mennek a fórok, ezekre a felvetésekre most válaszokat kaphatunk. Itthon kikaptunk A Szolnoktól 8 góllal, 16–8-ra és akkor azt mondtam, nem vártam ekkora különbséget. Ennél most jobb gólaránnyal kell ­eljönnünk Szolnokról. Feljebb attól, ahol jelenleg ­állunk a tabellán, nem tudunk ­menni, szülessen akármilyen eredmény. Az ugyan igaz, hogyha nyernénk, a jövő heti ­meccs eredményétől függetlenül az 5. helyen zárnánk ezt a kört, de… Egy: a BL-győztes Szolnokot nem sok csapat veri meg saját pályáján, még a Pro Recco sem. Kettő: 32 kártyalap között mindig van egy olyan, hogy ha kihúzod, akkor neked lesz szerencséd, győzhetsz, de annak ellenére, hogy szeretünk álmodni, és jó eredményeket elérni, azért a realitás talaján kell maradni.

ÉM-MI


A férfi vízilabda OB I felsőház állása

1. Szolnoki Dózsa 20 19 – 1 313-126 57

2. FTC PQS Waterpolo 20 19 – 1 304-135 57

3. ZF-Eger 20 16 1 3 246-139 49

4. A-Híd OSC Újbuda 20 14 – 6 204-138 42

5. PannErgy-MVLC 20 10 2 8 210-168 32

6. BVSC-Zugló 20 10 1 9 197-186 31

7. Racionet Honvéd 20 9 2 9 167-183 29

8. Debreceni VSE 20 5 2 13 180-251 17

A csapatok magukkal hozták az alapszakaszban elért eredményeiket.