MVLC: Itthon jobb eredményt hoznának az Eger ellen, mint tavaly ősszel

Jó eredményhez jó teljesítmény kellene
Jó eredményhez jó teljesítmény kellene - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Szombaton 20 órától a ZF Eger a miskolci élvonalbeli pólócsapat vendége.

A szerdai, A-Híd OSC-Újbuda elleni idegenbeli OB I-es összecsapást 8-4-re elveszítette a PannErgy-MVLC együttese. A meccs után többek között azt nyilatkozta dr. Sike József, a miskolciak szakvezetője, hogy: „Nem lehet egy maratoni futónak hetente maratont futni”.

A tréner mindezzel a nagy terhelésre utalt, hogy a január 24-i, Ferencváros elleni Európa Kupa-találkozó után, öt napon belül két nehéz bajnokit kellett megvívni. Pénteken azt kérdeztük a szakembertől, hogy miként áll most erővel ez a „maratoni futó”.

– Csak frissítgettük magunkat, úgy igyekeztünk összeállítani az edzéseket, hogy azon minél kevesebb energiát veszítsen a játékos, de mégis dolgozzon. Ez nem könnyű. Inkább a következő hétre tervezünk egy komolyabb szünetet, vagyis a soros, mai mérkőzésbe még „bele kell halnia” a csapatnak – válaszolta dr. Sike József.

Óriási a tradíciója

A vezetőedzőt arra kértük, vázolja az egrieket OSC-s „szemüvegen” keresztül, mennyiben, miben jobbak.

– Az OSC győzte le négy góllal az Egert, akiket egyszer-egyszer talán el lehet kapni, de sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtanak, mint az OSC – mondta dr. Sike József. – A ZF-nél az alapjátékosok olimpiai bajnokok, Hosnyánszky vagy Mitrovic, emellett sokrétűbbek, erősebbnek tűnik a védősora Angyallal, De­ckerrel, Cuckoviccal. A centerpárok, a válogatottban jó paramétert mutató Bedő, aztán ott van az új színt hozó görög Vlachopoulos, valamint az egrieknek vannak a legbiztosabb univerzális játékosaik, mint Lőrincz, vagy Kovács G. Megverték a Szolnokot a BL-ben, és szinte biztos, hogy ott lesznek a végén a Final 8-ban. A sportágnak óriási a tradíciója Egerben, több mint 100 éves múltra tekint vissza a vízilabda…

Az utolsó leheletig

Ez már a harmadik élvonalbeli szezonjuk a miskolciaknak, és évről évre többet tesznek le a pólós palettára, ezáltal szorosabb és szorosabb csatákat vívnak például az Egerrel.

– November elején ellenük is úgy mentünk medencébe, hogy nélkülöztük a sérült Vadovicsot és az eltiltott Bowent – elevenítette fel ezt a tényt dr. Sike József. – 8-4 lett a végeredmény az Eger javára, de a harmadik negyedig jól tartottuk magunkat, csak 4-3 volt az állás, akkor Hosnyánszky Norbi parádézott, 6 gólt szerzett. Amennyi erő bennünk maradt a szombati, szerdai meccs után, azt „ezer százalékra” ki fogjuk játszani. A közönség abban biztos lehet, hogy utolsó leheletünkig fogunk küzdeni, szeretnénk bebizonyítani az Egernek is, hogy a tavalyi eredménytől jobbat tudunk és fogunk elérni.

ÉM-MI

A B csoport állása

1. ZF-Eger 11 11 – – 146-56 33

2. A-Híd OSC Újbuda 12 10 – 2 133-71 30

3. PannErgy-Miskolci VLC 12 7 1 4 112-84 22

4. Racionet Honvéd 12 6 1 5 107-100 19

5. PVSK-Mecsek Füszért 12 5 1 6 95-98 16

6. Tatabánya 11 3 1 7 71-103 10

7. Metalcom Szentes 12 3 – 9 86-123 9

8. Contitech Szeged 12 – – 12 51-166 0