MVLC: Hullámhegy és -völgy – siker a végén

Akt.:
Keményen védekezett a BVSC
Keményen védekezett a BVSC - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Hazai meccset játszott szombaton a Pann­Ergy-Miskolci VLC férfi vízilabda csapata.

A felsőházi rájátszás (ahol az 1–8. helyért küzdenek a csapatok) 4. fordulójában a fővárosi BVSC-Zugló vendégeskedett a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában a hét végén. A miskolciak általában este 18 óra után kezdik hazai összecsapásaikat, ám ezúttal korábbi időpontban, 15.30-kor úsztak a labdára a felek.

Jó hazai védekezés

Az első negyed elején korán vezetést szerzett az MVLC: Vadovics adogatott Lőrinczcel, utóbbi szépen kilőtte a kapu jobb oldalát (1–0). Két-két támadás is elhalt ezután, a harmadik BVSC-snél Nagy Á. bekkelt tanárian, majd ugyanő csak kívülről találta el a vasutasok ketrecét. Szabó B. szépen fordult be védője mellett (1–1), aztán Györke volt a helyén, pár pillanat múlva pedig Csoma. Előnynél időt kért a miskolci szakvezető, a labdajáratás után Stojanovic talált a bal alsóba (2–1). Sugár is kihasználta csapata fórját (2–2), amit később újabb „sötét sapkás” 6–5-ös szituáció követett, Stojanovic blokkal, Csoma hárítással. A miskolciak is elpuskázták a soros előnyüket, majd a zárás a hazai kapus újabb védése volt.

A második felvonás elején túl közel volt az MVLC kapujához a BVSC gólszerzője, így maradt a 2–2. Bowen is Györkét találta fejen, fórban Stojanovic mozdította el együttesét a holtpontról (3–2). A budapestiek is megkapták a maguk sanszát, Lajkó nem élt vele. A kapusok, eddig, hozták magukat, Bedő meg a hazai előnyöket. Stojanovic és Misic akciója jelentette az újabb miskolci találatot (4–2), aztán előbbi kapkodott el egy lövést. Nem volt sok találat, azonban a 14. perc végén Vadovics módosította az eredményt (5–2). Ebben a menetben kifejezetten jól védekezett az MVLC, Bowen próbálkozása után meg csak átcsorgott a „gólvonalon” a játékszer (6–2). Pásztor büntetőből szépített (6–3), de Stojanovic részéről jött a válasz (7–3), azonban még Pásztor gólja is belefért a maradék időbe (7–4).

Vendég feltámadás

A nagyszünetet Lőrincz kapufája követte, aztán Pásztor előbb szintén így célzott, másodszor azonban már pontosabban (7–5). Két miskolci bombát hatástalanított Györke, Nagy Á. pedig ismét remekül szerelt. Misic csinált előnyt, de Vadovics kezéből kiperdült a labda, Czigány maradt tisztán középen, BVSC-előnynél (7–6). Lőrincz újfent nem tudott túljárni Györke eszén, Csoma is fontos pillanatban hárított. Pásztor pattintott a vízre és egyenlített, 3–7-ről jöttek fel a vendégek (7–7). Fórt rontottak, labdát veszítettek Vadovicsék, naná, hogy Kovács P. megbosszulta (7–8). Misic rázta le őrzőit csodálatosan centerben (8–8), buzdításra biztatta a közönséget.

„Meccsnullról” kezdődött a negyedik negyed, Bowen szerzett ismét vezetést a Pann­Ergynek (9–8). Bedő csent labdát, aztán a BVSC kapujánál hozott egy kiállítást: kapufa lett a vége. 4 perc volt még a mérkőzésből, mikor Györke mozdult jól egy hazai bombánál. Bedő játszotta meg kiválóan Bowent, aki ,,megfésülte” a budapesti portást (10–8). Lőrinczék hatástalanítottak egy fővárosi előnyt, 1:15 perc volt még a dudaszóig. Csoma védett a 12. hátrányban, amivel eldőlt a meccs, aztán 6 mp-vel a vége előtt is hozzá csorgott a játékszer.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv: PannErgy-Miskolci VLC – BVSC-Zugló 10-8 (2-2, 5-2, 1-4, 2-0)

Miskolc, 250 néző. V.: Rubos, Marjay.

MVLC: Csoma – Banicevic (-), Nagy Á. (-), Bedő (-), Lőrincz (1), Vadovics V. (1), Stojanovic (3). Csere: Milicic (-), Misic (2), Bowen (3), Hornyák (-), Szőke (-). Edző: dr. Sike József.

BVSC: Györke – Lajkó (-), Létay (-), Pásztor (4), Török (-), Kovács P. (1), Szabó B. (1). Csere: Sugár (1), Mészáros Cs. (-), Ágh (-), Czigány (1), Csapó M. (-), Várnai (-). Másodedző: Kemény Kristóf.

Gól/emberelőnyből: 3/9, ill. 3/12
Gól/ötméteresből: 0, ill. 1/1

dr. Sike József: – Két éve a fővárosiakkal harcolunk az ötödik helyért. Ez a találkozó is érdekesen alakult, és sok izgalmat, drámai jelenetet hozott. Tanulságos, hogy hét négyes vezetés után érthetetlenül leblokkoltunk, és ezért a harmadik negyedet mindenképpen elemezni kell. Ebben az időszakban többen az egyéni játékot erőltették, érthetetlenül.

Kemény Kristóf (másodedző): – Jó meccset játszottunk, a végét a miskolciak erőteljesen megnyomták, így a fordítás nem sikerült. Vegyes érzések kavarognak bennem, megítélésem szerint több volt a mérkőzésben. A második negyedben védekezésben sok hibát követtünk el, a harmadikban pedig rengeteg energiánkat felemésztette az üldözőverseny. Visszajöttünk, vezettünk is, ez csapatunk erejét mutatja.


Egy hazai gól a vendégek hálójában
Miskolc - A Ferencvárossal játszott szombaton pályaválasztóként a PannErgy-MVLC pólócsapata. A férfi OB I felsőházi (1–8. hely) rájátszásának 3. fordulójában hazai találkozót vívott a miskolci együttes a hétvégén. A PannErgy-MVLC vendége az a Ferencváros volt, amelyet korábban ugyan meg tudott...

Vismeg Zsombor (balról)
Miskolc - Még nincs tizenhat éves, de már gólt dobott az OB I-ben. Bizonyára örökké emlékezetes marad a szerdai OB I-es, Budapest Honvéd elleni idegenbeli összecsapás Vismeg Zsombor számára. A PannErgy-Miskolci VLC fiatal pólósa ugyanis a mérkőzésen megszerezte pályafutása első élvonalbeli talála...

Nagy Ádám (5) kétszer talált a Honvéd kapujába
Miskolc - Hétközi bajnoki meccset játszott szerdán a PannErgy-MVLC férfi pólósgárdája. A felsőház (1–8. hely) 2. fordulójában szerdán este a Budapest Honvéd Kőér utcai uszodájában ugrott vízbe a miskolci OB I-es csapat. Az első fordulóban mindkét együttes veszített – a Pann­Ergy-MVLC Egerben, a H...

Lőrincz ezúttal nem szerzett gólt
Miskolc – A hét végén idegenben ugrott vízbe a miskolci élvonalbeli pólógárda. A férfi vízilabda OB I felsőházi (1–8. hely) rájátszásának első fordulójában annak az Egernek az otthonában játszott a PannErgy-Miskolci VLC alakulata, amely az elmúlt tíz bajnokságból hármat megnyert. A vendégeknél eg...