MVLC: Halálugrást nem kell bemutatni

Akt.:
Vadovics (fehér sapkában) és csapattársai szombat este Debrecenben harcolnak a bajnoki pontokért
Vadovics (fehér sapkában) és csapattársai szombat este Debrecenben harcolnak a bajnoki pontokért - © Fotó: Kozma István
Debrecen, Miskolc -Szombaton a Debreceni VSE vendégeként játszik a PannErgy-MVLC élvonalbeli férfi vízilabdacsapata.

A múlt héten elkezdődött a középszakasz a férfi OB I-es pólóbajnokságban. A borsodi résztvevő, a PannErgy-Miskolci VLC a felső ház (1-8. hely) első fordulójában, múlt vasárnap az FTC-PQS Waterpolo együttesével találkozott a fővárosi Császár-Komjádi uszodában, s kapott ki a zöld-fehérektől 14-10-re. A második fordulóban, szombaton 18 órától Debrecenben száll vízbe az MVLC, annál a hajdúsági gárdánál, amely egy hete Hevesben a ZF-Egertől szenvedett 16-8-as vereséget.

Most még tudta

Most, hogy már csak egy fronton kell harcolni a nemzetközi kupabúcsú után ez könnyebbséget jelent? – kérdeztük dr. Sike Józseftől, a PannErgy-Miskolci VLC vezetőedzőjétől.

– Sokkal könnyebb egyre koncentrálni, mint kettőre… Két vagy több dologra egyszerre csak a nők tudnak figyelni – mondta a tréner. – Az Európa Kupa búcsú miatt nem fáj a szívem, amikor kiderült a sorsolás, 90 százalékban mindenki tudta, hogy a cél a szép búcsú lehet, de ezzel a párharccal az is biztos volt, hogy lesz egy magyar döntős. A jövőben még lehetünk a Fradi ellenfelei, de ahhoz kell még két év, hogy egy ilyen csata esetében kijelentsük, hogy 50-50 százalék a sansz. A fiataloknak, akik itt vannak, be kell érniük a külföldiek mellé, az itt lévő srácok akkor már 21-22 évesek lesznek. Velük szemben most még tudta érvényesíteni a fölényét a hat olimpiai bajnok, akkor már nem biztos, hogy ugyanúgy tudja majd.

Elán, elszántság

A Debrecennel legutóbb első OB I-es szezonjának végén, 2016. májusában találkozott az MVLC, akkor a 9. helyért zajló párharcot elvesztették a miskolciak.

– Ez a múlt, a tények, de párhuzamot vonni a mostani mérkőzéssel nem lehet, hiszen az akkori keretünkből már csak Jakab, Hornyák, illetve Milicic pólózik nálunk, és a Debrecennél is voltak változások – jegyezte meg dr. Sike József. – Ezzel a meccsel kapcsolatosan a leglényegesebb: nem az számít, hogy jelenleg mit, hány pontot mutat a tabella a csapatnevek mellett. Abban a csoportban, ahol a Debrecen szerepelt az alapszakaszban, öldöklő csata volt a felsőházba kerülésért és a hajdúságiak mindezt úgy vívták ki, hogy maguk mögé utasították a Kaposvárt és a Vasast is. Ők felfelé szálló ágon vannak, hiszen két év után ismét a nyolcba jutottak, emiatt feldobott állapotban játszhatnak, nincs mit veszíteniük, nem kell görcsölniük, ugyanis nem lehetnek rosszabbak annál, mint ahol most állnak. Számunkra van nagyobb tét, hiszen mi meg akarjuk tartani az ötödik helyet. Nem a szánkkal, a nyilatkozatokkal kell megmutatni, hogy erősek vagyunk, hogy nem hiába voltunk az Európa Kupában a négy között. Ugyanazzal az elánnal, elszántsággal kell játszanunk, mint a Fradi elleni kupacsapat nyolc negyedéből hatban. Csak ezt, ennyit kell letenni az asztalra, nem kell halálugrást csinálnunk, olyat, amit még soha.

– MI –


Vízilabda: a férfi OB I felsőház állása

1. ZF-Eger 15 14 1 – 191-85 43

2. Szolnoki Dózsa 15 14 – 1 239-96 42

3. FTC PQS Waterpolo 15 14 – 1 248-101 42

4. A-Híd OSC Újbuda 15 12 – 3 164-89 36

5. PannErgy-Miskolci VLC 15 8 2 5 148-111 26

6. MKB Euroleasing-BVSC-Zugló 15 8 1 6 152-134 25

7. Racionet Honvéd 15 7 2 6 132-131 23

8. Debreceni VSE 15 5 2 8 143-175 17