MVLC: Folytassa Hegedűs, a szerb légiósok, Bendes…!

Akt.:
Begyűjtenék a második győzelmet
Begyűjtenék a második győzelmet
Miskolc – Szombaton 17 órától a „Keményben” a pécsiekkel meccsel a miskolci pólócsapat.

A 9–16. helyért zajló rájátszás 2. fordulójában (is) hazai medencében száll vízbe a PannErgy-MVLC gárdája a férfi OB I-ben. Petkovicék egy héttel ezelőtt kezdték el a bajnokság második szakaszát, és fölényes, 14-7-es győzelmet arattak a KSI SE alakulata felett.

– A sportban általában azok a legnehezebb mérkőzések, amelyek az úgymond kötelező kategóriába tartoznak – kezdte nyilatkozatát dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – A múltkori csata elején látszódott is a feszültség a játékosokon, ám egy idő után át tudtunk lendülni azon a bizonyos ponton. Amennyiben csupán a számokat nézzük, akkor abból az olvasható ki, hogy magabiztosan nyertünk, persze egy edző mindig lát a játékban hiányosságokat, amit lehetett volna jobban is csinálni. Ez a hét-nyolc gól megvan a mi javunkra a KSI-vel szemben, ez körülbelül ugyanaz, ami adott esetben az Eger javára van, velünk szemben. Örülök, hogy simán nyertünk, és tudjuk tartani az előnyünket a csoportban mögöttünk lévő Szentes előtt.

A gólok kétharmadát

A „Mi tetszett egy hete?” kezdetű felvetésre a szakember az alábbiakat nyilatkozta:

– Tetszett az, ahogyan Hegedűs István centerben dolgozott, három-négy mérkőzés óta stabil a formája, a gyors kezét nagyon jól ki lehet használni az előnyöknél – szögezte le dr. Sike József. – Biztató az is, hogy a három szerb légiósunk 9 gólt szerzett, körülbelül ezen mennyiség körül mozognak, nem engedik alább. Hozzávetőlegesen a találataink kétharmadát lövik, ez nem baj, ezért vannak velünk, ezért profik. Aztán most Bendes Viktor is ötven százalék feletti teljesítményt hozott a kapuban, ami már jobb, mint a korábbi ez alatti százalékok. Madaras Márkó múlt szombaton mutatkozott be a csapatban, volt komoly helyzete, kimaradt, kissé izgult, de semmi gond, majd ma kijön neki a lépés…

Markánsan beleálltak

A PVSK elleni találkozóról eképpen vélekedett a miskolci tréner.

– Óvatosak voltunk… – mondta minderre dr. Sike József. – Eszünkbe nem jutott, hogy azt a mérkőzésüket elemezzük ki, amelyen kikaptak a KSI-től. Inkább azt a meccsüket vettük elő, amelyen fantasztikusan vízilabdáztak, csak egygólos, 10-9-es vereséget szenvedtek a Debrecentől. Markánsan beleálltak a hajdúsági találkozóba, ekkor is megmutatták kapaszkodós, harcos arcukat. Vannak náluk is külföldiek, de azt gondolom, hogy talán kondícióban kicsivel jobbak vagyunk. Ez azt jelentheti, hogy ha addig nem sikerül, akkor a harmadik, negyedik negyedben föléjük kerekedhetünk, valamint a kispadunk is hosszabbnak tűnik. Tiszteljük őket, mert szép meglepetés eredményeik voltak az alapszakaszban, de szeretnénk hozni a második rájátszásbeli összecsapást is, mert amint azt múltkor lenyilatkoztam: a cél a bajnokság ezen fázisában a minimum öt győzelem…

Valics Bencéről

Hetek óta kérdés, hogy mikor térhet vissza a kapuba Valics Bence, aki múlt ősszel több összecsapáson is parádézott, viszont később meg kellett műteni. Dr. Sike József szerint hálóőre már közel van ahhoz, hogy bevethető legyen, de figyelembe véve a gyógyulási idő hosszát, továbbá azt, hogy Bendes Viktor is javuló formát mutat, ez a pillanat vélhetően csak a jövő héten az Újpest elleni idegenbeli találkozón jön, jöhet el.

– Molnár István –
hirdetés


hirdet�s