MVLC: Eltiltott trénerük nélkül a miskolciak

Ezúttal nem oszthat tanácsokat dr. Sike József
Ezúttal nem oszthat tanácsokat dr. Sike József - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Idegenben száll vízbe csütörtökön a PannErgy-MVLC OB I-es pólócsapata.

A férfi élvonal alapszakaszának 7. fordulójában, a B-csoportban, A-Híd OSC-Újbuda – PannErgy-Miskolci VLC meccset rendeznek csütörtökön 19.30-tól Budapesten, a Nyéki uszodában. A házigazda a korábbi hat mérkőzését egyaránt megnyerte, míg a vendég borsodiak is csak egy összecsapást veszítettek el, a hét végén a Szolnoki Dózsa ellen (10–12). Ezen a meccsen, az utolsó negyed közepén dr. Sike József vezetőedzőt – második sárga lap után – elküldték a kispadtól.

Soha nem lépte át

– Ez az eset két dolgot hozott magával: az egyik, hogy automatikusan egy mérkőzésre szóló eltiltást kaptam, és az OSC ellen nem ülhetek a kispadon, valamint a saját belső fegyelmi szabályzatunk szerint, jogosan, pénzbüntetést kell fizetnem – sorolta az MVLC szakvezetője. – Három és fél éve vagyok a klub edzője, ez volt az első piros lapom, amiből tanulok, bár azt eddig is tudtam, hogy miként kell viselkedni, nem léptem át soha semmilyen határt.

A tréner még visszatért néhány mondat erejéig a tavalyi BL-győztes elleni találkozóra.

– Az előnymutatónk zseniális volt, de a számok azt is jelezték, hogy míg nekünk tíz kontrák fújtak, a Szolnoknak kettőt, illetve, hogy volt négy olyan emberelőnyünk, amikor a kapura lövésig sem jutottunk el – mondta dr. Sike József. – Úgy érzem, a döntetlen, az egy pont megszerzése a játék képe alapján benne volt ebben a találkozóban, ami a céljainkhoz bónusz lett volna. Ami döntött, az a hajrá: 10–10 után a Dózsa kihasználta a fór­ját, mi nem, majd a később kapott büntetőt is kihagytuk. Fel kell nőnünk az ilyen szituációkhoz, lehet, hogy a visszavágón majd nekünk fog kijönni jobban a vége.

Játékban bizonyítják

Az OSC erejét mutatja az eredménysoruk, no meg persze a keretben lévők névsora is: Branislav Mitrovic, Drasko Brguljan, Nemaja Ubovic, Manhercz Krisztián, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs,… és a többiek.

– Az OSC bekezdett a bajnokságban úgy, mint egy szuper yacht – vont hasonlatot dr. Sike József. – A nyáron nagyon jól erősítettek, és játékban mindezt bizonyítják is. Vízilabdájuk alapja a védekezés, azon belül is az olimpiai-, világ-, és négyszeres Európa-bajnok kapus, Branislav Mitrovic. Ő teszi helyre hátul a struktúrát, úgyhogy nagyon nehéz ezt átjátszani. Persze egyáltalán nem lehetetlen, de csak abban az esetben, ha a támadások fegyelmezettek, pontosak. Úgy érzem, hogy semmivel sincs kevesebb sanszunk, mint a Szolnok ellen volt.

Dr. Sike József helyett a vezetőedzői szerepkört ideiglenesen Kis István másodedző tölti be.

MI


A kupáról

Keddi számunkban írtunk arról, hogy a Magyar Kupa elődöntőjének hétfői sorsolásakor a PannErgy-MVLC a BVSC-Zuglót kapta ellenfélül (a másik ágon az A-Híd OSC-Újbuda, illetve az FTC Telekom csatázik majd december 15-én, döntő másnap). Akkor Bachner András szakmai vezető azt nyilatkozta, nagy lehetőséget kaptak a sorstól arra, hogy bekerüljenek a fináléba, de maximális koncentrációval kell hozzáállni az elődöntőhöz. Dr. Sike József úgy fogalmazott, a korábbi két évben a sorsoláskor Fortuna nem volt velük, már a negyeddöntőben kiestek, de most nagyon bízik a csapatban, hogy le tudják győzni a BVSC-t az elődöntőben.