MVLC: Elfogadható – három gólos – vereség Szolnokon

Nem kell szégyenkezniük az eredmény miatt a miskolciaknak
Nem kell szégyenkezniük az eredmény miatt a miskolciaknak - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A hétvégén Szolnokon játszott az élvonalbeli miskolci vízilabda­csapat.

A Bajnokok Ligája-győztes, illetve a bajnoki cím egyik esélyesének a medencéjében szállt vízbe szombaton a PannErgy-MVLC együttese a felső ház (1-8. hely) 7. fordulójában. A vendégeknél hiányzott az első számú kapus, Csoma, aki pénteken szenvedett sérülést edzés közben, emiatt nem is utazott el a Tisza-partjára, a háló őrzését így Kósik kapta feladatul.

Bevágott büntető

Az első felvonás elején Jansik D. és Mezei talált be, így 2–0-ra vezetett a Szolnok. Nagy Á. után Hangay volt a gólszerző, majd pedig Gocic, ezzel 4–1-re megugrott a házigazda. Misic következett centerből, Prlainovic szabaddobásból, aztán Bowen is ugyanilyen játékhelyzetből (5–3).

A meccs második nyolc perce előbb Halek akciótalálatát hozta, Aleksic pedig emberelőnyből nem hibázott (6–4). Sánta is megvillant, góljával egyre felzárkózott a PannErgy-MVLC. A rutinosabb, komoly játékerőt képviselő Szolnok megrázta magát, jelesül M. Cuk és Bátori (8–5). Milicic cserével kiállt, a fórt 2 másodpercen belül bedobta M. Cuk (9–5). Jansik D. szabálytalan volt Misiccel szemben, a megítélt büntetőt Bowen bevágta, de 38 mp-vel később szabaddobása ellen sem volt ellenszer (9–7). Ebben a felvonásban még Aleksic is lőtt gólt, így 10–7-es állással mentek nagyszünetre a csapatok.

Misic is kiszállt

A harmadik negyedben ki más, mint Bowen zörgetett hálót (10–8), nagyon nem akart leszakadni az MVLC. De: ezen játékrészben, a későbbiekben kevesebb dolog jött be a vendégeknek, mint korábban, a házigazdák viszont éltek az adódó lehetőségeikkel, s így M. Cuk, Younger és Kis G. gólja után 13–8-at mutatott az eredményjelző. 1:43 perc volt hátra ezen szakaszból, amikor Misic is „kiszállt” a csatából, cserével kicsit megint módosítani kellett az elképzeléseken.

Az utolsó felvonásban Younger 14–8-ra alakította az állást, a viszonylagosan hosszú vendég gólcsendet Sánta törte meg (14–9). Bowen találatára Fülöp válaszolt (15–10), a mérkőzés utolsó 2 percében pedig már csak a miskolciak tudtak eredményesek lenni (Halek, Vadovics), így az MVLC teljesítette azt az elvárást, hogy kevesebbel kapjon ki Szolnokon, mint hazai vízben (ez korábban -8 gól volt). A Világliga selejtezőről visszatért amerikai Bowen remekelt, s ha a statisztikában, a védéseknél nem 1/16 (6 százalék) szerepelne, talán még nagyobb bravúrra is képes lett volna a miskolci együttes…

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Szolnoki Dózsa – PannErgy-Miskolci VLC 15-12 (5-3, 5-4, 3-1, 2-4)

Szolnok, 300 néző. V.: Marosvári, Rubos.

Szolnok: Kardos G. – Prlainovics (1), Jansik D. (1), Mezei (1), Younger (2), Gocic (1), Hangay (1). Csere: Nagy V. (kapus), Bátori (1), Zalánki (-), M. Aleksic (2), M. Cuk (3), Kis G. (1), Fülöp B. (1). Edző: Cseh Sándor.

PannErgy-MVLC: Kósik – Halek (2), Nagy Á. (1), Lukács D. (-), Bowen (5), Milicic (-), Vadovics (1). Csere: Kuzmenko (-), Hornyák (-), Berta (-), Sánta (2), Jakab D. (-), Misic (1). Edző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 13/6, ill. 8/2

Gól/ötméteresből: 0, ill. 1/1

Cseh Sándor: – Nemcsak a gatyát dobtuk be a vízbe, hanem küzdöttünk, hajtottunk az egész mérkőzésen, azt azonban el kell mondani, hogy az ismert előzmények miatt nem is tudtunk készülni rá, de egyéni és csapatszinten egyaránt többet kell produkálnunk a folytatásban.

dr. Sike József: – Rányomta a bélyegét a mérkőzésre, hogy mindkét csapat foghíjasan készült az elmúlt időszakban. Az eredménnyel elégedettek vagyunk, hiszen a Szolnok a bajnoki címvédő, és még ha gyengébben is játszik, negyedenként egy góllal mindig jobb nálunk.